Haberler

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Yola Çıktı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı biri MİLGEM kapsamında üretilmiş 4 fırkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra ilk kez Ümit Burnu'nda Türk bayrağını dalgalandırmak için Kocaeli'den yola çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı biri MİLGEM kapsamında üretilmiş 4 fırkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra ilk kez Ümit Burnu'nda Türk bayrağını dalgalandırmak için Kocaeli'den yola çıktı. Görevli 781 askerin uğurlanması için Gölcük Donanma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 4 fırkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra Ümit Burnu'nda Türk Bayrağını dalgalandırmak ve Afrika kıtasında bir takım faaliyetlere katılmak veamacıyla Gölcük'te bulunan Donanma Komutanlığı limanından yola çıktı. MİLGEM kapsamında üretilmiş TCG Heybeliada ve TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Yarbay Kudret Güngör gemilerinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, bugün Çanakkale Boğazı'ndan geçerek görevine başlayacak. Görev süresince toplam 16 farklı göreve katılacak olan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu aynı zamanda Afrika kıtasında 27 farklı limanı ziyaret edecek. Güney Afrika hükümeti tarafından gerçekleştirilen çok uluslu Obangame Express isimli tatbikata da katılacak olan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun çıktığı bu görevin toplam maliyetinin ise 27 milyon lira olması bekleniyor.

781 AİLE UĞURLAMAYA GELDİ

Sadece sayılı ülkelerin donanmalarının gerçekleştirebildiği, ana üsten uzakta uzun süreli görevlerden birine çıkan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu için Gölcük Donanma Komutanlığı Limanı'nda bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nda görevli 781 askerin aileleri ile birlikte deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Birol Şimşek, gemi personellerinin aileleri ve birçok davetli katıldı.

"ŞANLI BAYRAĞIMIZI DALŞGALANDIRACAĞIZ"

Türk Deniz Görev Grubu'nun uğurlanma töreninde açılış konuşmasını yapan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, "Bizlere tevdi edilen bu şanlı ve tarihi görev hem şahsım hem de personelim için gurur kaynağıdır. İcra edilecek bu görev, Türk Deniz Kuvvetlerinin uzak denizlere uzun süreli bağımsız olarak harekat icra edebilme imkan ve kabiliyetini göstermesi açısından önemlidir. Görevimiz süresince bulunacağımız tüm denizlerde şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız. Bir denizci ailesi olmanın zorluğunu her an yaşayan sizler, her zaman aklımızda olacaksınız. 1866'dan sonra ilk kez Afrika kıtasının Ümit Burnu'nda seyir yapacak Barbaros Türk Deniz Görev Gurubunu oluşturan eşinizle, oğlunuzla, kardeşinizle, akrabanızla ne kadar gurur duysanız azdır. Hepinize şimdiden mutlu kavuşmalar diliyorum" dedi.

YENİDEN KUCAKLAŞACAKLAR

Görev komutanı Dede'nin ardından kürsüye gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, "Güçlü bir ekonomiye ve güçlü bir donanmaya sahip devletler Dünya'nın değişen güvenlik ve işbirliği ortamında deniz görev grupları oluşturarak, hayati öneme sahip denizlerde dış politikalarını destekleyici faaliyetlerde bulunmaktadır. Aynı şekilde Türk Deniz Kuvvetleri de, ülkemizin her geçen gün gelişen milli gücü ile uyum içerisinde, üçüncü kez aktive edilen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun rotasını bu kez Afrika kıtası olarak belirlemiştir. Türk Donanması, toplam 4 gemi, 3 helikopter, 4 amfibi hücum timi, 4 sualtı görev timi ve 1 sualtı taarruz timinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, tarihimizde ilk kez Afrika kıtası etrafında seyir faaliyeti icra edecek. 148 yıl sonra Ümit Burnu'nun güneyindeki sularla yeniden kucaklaşacak, 27 ülkeye ait olan 29 limanı gezecek ve 21 ülkeye ilk kez ziyarette bulunacak" diye konuştu.

AİLELER VEDALAŞMASINDA GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Konuşmaların ardından Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na seyre hazır raporu verdi. Bostanoğlu'nun raporu onaylaması üzerine Görev Komutanı Dede, askerlere 'Gemiye bin' emri verdi. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu bünyesinde Afrika görevine katılacak gemilere binen askerler denize açılırdıkları esnada ailelerini selamladılar. Gemiler Poyraz Limanı'ndan görevlerine doğru yola çıkarken limanda eşlerini ve evlatlarını uğurlayan ailelerde gözyaşları sel oldu. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanlığı'nı Tuğamiral Ali Murat Dede yaparken, TCG Gediz Fırkateyni Komutanlığını Deniz Kurmay Yarbay Altan Altınkaya, TCG Oruçreis Fırkateyni Komutanlığını Deniz Kurmay Albay Yüksel Can, TCG Yarbay Kudret Güngör Lojistik Destek Gemisi Komutanlığını Deniz Albay Metin Çulcu, TCG Heybeliada Korveti Komutanlığını da Deniz Binbaşı Rüştü Sezer üstlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Heybeliada Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title