Haberler

Barbaros Hayreddin Paşa'nın Bilinen En Eski Portresi İlk Kez Deniz Müzesi'nde Sergilendi

Haber-Kamera: Enver ALAS / İstanbul DHA Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 'Deniz ve insan' konulu 13. Geleneksel Resim Yarışması Ödül Töreni ile 'Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa Tabloları Sergisi' açılış töreni Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'nde yapıldı.

Haber-Kamera: Enver ALAS / İstanbul DHA

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 'Deniz ve insan' konulu 13. Geleneksel Resim Yarışması Ödül Töreni ile 'Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa Tabloları Sergisi' açılış töreni Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'nde yapıldı. Deniz Müzesi'nde gerçekleşen törene 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Vural Beyazıt ile davetliler katıldı. Törende, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, ABD'nin New York şehrinde yapılan bir müzayedede satın alınan İtalyan ressam Pietro Della Vechia'nın yaptığı ünlü Türk denizcisi Barbaros Hayreddin Paşa'nın portresinin olduğu yağlı boya tablosu ilk kez sergilendi.

BARBAROS PORTRELERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun talimatıyla 4 Haziran'da New York'ta Sotheby's Müzayede Evi'nde gerçekleşen müzayedede satın alınan ünlü denizci Barbaros Hayreddin Paşa'nın bugüne kadar pek bilinmeyen yağlı boya tablosu ilk kez 'Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa Tabloları Sergisi'yle sanatseverlerle buluştu. Bilinen en eski Barbaros portresi olarak kabul edilen Vechia'nın eseri müzayedede 60 bin liraya alındığı öğrenildi. Ayrıca bu eserle birlikte Deniz Müzesi envanterinde bulunan 2'si anonim toplam 15 portre sergilendi. Törene katılan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu, Deniz Müzesi koleksiyonuna kazandırılan İtalyan ressamın Barbaros portresini görmenin ayrıcalığını tadacaklarını söyledi.

36 ESER SERGİLENDİ

Öte yandan sergi öncesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın '13 Geleneksel Resim Yarışması'nda dereceye girerek ödüle layık görülen eserler açıklandı. 86 sanatçının 123 eser ile katıldığı yarışma sonucunda seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme ile dereceye girenlere ödülleri Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu tarafından verildi. Ayrıca 36 eserin Deniz Müzesi'nde sergilenmesine karar verildi. Yarışmanın seçici kurul üyelerine ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar tarafından birer şilt ve teşekkür belgesi verildi.

Deniz Müzesi ziyaretçileri iki hafta boyunca sergiyi gezebilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Barbaros Hayreddin Paşa Kuzey Deniz İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title