Haberler

    Mehmet Baransu'ya 52 Yıl Hapis İstemi

    Güncelleme:

    Gazeteci Baransu ve Taraf gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban hakkında 26'şar yıldan 52'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

    Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun 28 Kasım 2013 tarihli gazetesinde "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" manşetine konu olan haberle ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

    52'ŞER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

    Gazeteci Baransu ve Taraf gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban hakkında "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri basın ve yayın yoluyla ifşa etme" ve"MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlamalarıyla 26'şar yıldan 52'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Şüphelilerin önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.



    "MİT İHBAR ETTİ"

    Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Baransu ve Çoban'ın da şüpheli olduğu iddianamede MİT 'ihbar eden' sıfatını taşıyor.

    İki sayfalık iddianamede Mehmet Baransu'nun 28 Kasım 2013 tarihli Taraf gazetesinde "Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı" başlıklı haberde nitelik itibari ile gizli kalması gereken 25 Ağustos 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı kararını manşetten yayınladığı ve bu yayınlarını ilerleyen günlerde de devam ettirdiği belirtildi. Söz konusu haber metinlerinde MGK'nın 481 sayılı karar eklerinin bulunduğunu belirten savcılık iddianamesinde, "Bu eklerde 'Gülen grubunun faaliyetlerinin tasfiye edilmesine ilişkin tedbirlerin yer aldığı' şeklinde gerçeğe aykırı yayın yapıldığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

    "MİT, YASA DIŞI FİŞLEME YAPAN BİR KURUM OLARAK GÖSTERİLDİ"

    Yine Taraf gazetesinin geçtiğimiz yıl Aralık ayında Baransu'nun müsteşarlık görev ve faaliyetleriyle ilgili bazı belgelere yer verdiği kaydedilen iddianamede, Baransu'nun MİT Müsteşarlığı'nın mevzuata uygun olarak yerine getirdiği görevleri yasadışı fişleme faaliyetleri, MİT Müsteşarlığı'nı da yasadışı fişleme yapan bir kurum olarak gösterdiği belirtildi.

    5 YIL ÖNCE BAŞLATILAN SORUŞTURMA

    Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Cumhuriyet Savcısı Sıddık İlgar tarafından başlatılan soruşturmada, Baransu'nun "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" manşetli haberde '25 Ağustos 2004 tarihli ve Karar No: 481 sayılı Milli Güvenlik Kurulu kararını' yayınlamak ve açıklamak suretiyle"Devlet güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Siyasal veya askeri casusluk "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama ve "Yasaklanan bilgileri açıklama" suçlarını işlediği belirtilmişti.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Baransu Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500

    Yorumlar (27)

    Tokmakasddff@hotmail.com:

    BUNLARI GÖRDÜKÇE TURKIYEDEKI ILERI DEMOKRASI HALLERINE VE AKP NIN YUTTURDUGU GELIŞMIŞ TÜRKIYE MASALLARINA KATILA KATILA GÜLÜYORUM..ESKİ ŞEN ORTAKLAR BIRBIRINI BOGAZLIYORLAR...

    26
    10
    yanıtYanıtla
    demokrat:

    Ahmet Şıkı paralal üzerine kitap yazdı diye kitabı yasazlayıp bir sene hapisde çürütdüler. Şimdi hergün paralel elli kere ağızlarında. Alp Gürkanı serbest bırakıyorlar, hileyi açılıyan gazeteciye 52 sene hapis. Yuh sana Tayyip.

    23
    10
    yanıtYanıtla
    ali:

    gizli belgeleri sabah takvim yeni şafak güneş türkiye gazeteleri çarsaf çarsaf yayınladı bunlar yandaş tabi onlara serbest diğerlerini yasak bu akp devleti küçüldükçe küçülüyor

    16
    14
    yanıtYanıtla
    ERSEN:

    topunuza selan durmak yok yola devam bu millet akp nin yanında hazmedemeyen terk etsin bu ülkeyi

    10
    17
    yanıtYanıtla
    adım Cabbar:

    Akp kendi cennetini ve cehennemini kurmuş kimisini ödüllendiriyor kimisini cezalandırıyor. Ama bu çok sürmez

    12
    15
    yanıtYanıtla
    bayram mutluxxhornwxx@mynet.com:

    Budaha başlangıc gecen sene burdan yazmıstım yokmu delikanlı savcı demiştim varmiş demekki

    13
    11
    yanıtYanıtla
    recebixx:

    ee baransu efendi,etme bulma dünyası...

    15
    7
    yanıtYanıtla
    BABA MUSTO:

    YENİ MODEL DİKTATÖRLÜK DEMOKRAT GİBİ GÖRÜNECEN,DEMOKRASİNİN NİMETLERİNİ YİYEÇEN,BASINI SUSTURAÇAN MADEN KATLİAMINI ,PRATÖSTO YAPANI TOKATLAYAÇAN YERE DÜŞERSEDE TEKMELETEÇEN.

    13
    6
    yanıtYanıtla
    HAK İÇİN:

    İŞTE TÜRKİYE MANZARASI BAKIN NE GÜZEL YOLLAR YAPILIYOR KÖPRÜLER YAPILIYOR TREN YAPIYORUZ UÇAK YAPACAĞIZ BAKIN ARTIK TOPUMUZ TÜFEĞİMİZ VAR..ÇOCUK KANNDIRIR GİBİ..SEVGİDEN SAYGIDAN MAHRUM ÇOCUĞUNUZA YAPABİLDİĞİNİZ TEK ŞEY OYUNCAK ALIP SUSTURMAK...TALAN OLAN ORMANLAR MADENLER İŞLETMELER SATILAN DEVLET MALLARI ŞİİİİŞT SUSUN İŞİN FITRATINDA VAR....

    13
    4
    yanıtYanıtla
    devlet baki:

    devletimizi zora sokacak bilgileri yayınlayanları vatan haini olarak yargılasınlar

    12
    4
    yanıtYanıtla
    Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title