Haberler

Baransu "Hakaret" Soruşturmasında İfade Verdi

Balyoz davasında kumpas iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmadan tutuklu gazeteci Mehmet Baransu, Esat Ç. isimli Twitter kullanıcısına hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa ifade verdi.

Gazeteci Mehmet Baransu Balyoz davasında yargılanan bazı sanıklara 'kumpas' kurulduğu iddiasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Twitter üzerinden kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Esat Ç. takma adlı kullanıcı savcığa suç duyurusunda bulunmuş, dilekçeyi değerlendiren savcılık takipsizlik kararı vermişti. Takipsizlik kararı üzerine İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuran Esat Ç.'nin itirazı yerinde görüldü.

Hakkında " halkı kin ve düşmanlığa tahrik, özel hayatın gizliliğini ihlal ve iftira" suçlarından soruşturma başlatılan Baransu, bugün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Şikateçi olan Esat Ç.'nin fotoğrafını paylaşarak tweet atan Baransu soruşturmayı yürüten Bilişim Savcılığı'nda yaklaşık bir saat ifade verdi.

"KİŞİYE YÖNELİK ELEŞTİRİ MAHİYETİNDE YAZDIM"

Attığı tweetlerin soruşturma konusu suçları oluşturmadığını savunan Baransu, ifadesinde, "Esat Burak Uzundere bu ismi not edin şeklinde başlayan ve AK Parti mi çıkacak tweeti ile yine devamındaki Esat Burak Uzundere ötmeye başladığı an şeklinde başlayan tweet tarafıma aittir. Fakat burada yazılı olan cümlelerden de anlaşılacağı üzere herhangi bir kin ve düşmanlık içeren söz yoktur. Kişiye yönelik olarak eleştir mahiyetinde yazılmış sözlerdir ve suç unsuru içermemektedir" dedi.

"KENDİSİ BENİM KİŞİLİK HAKLAIRMI ZEDELEYİCİ YAZILAR YAZMIŞTIR"

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen Baransu ifadesinin devamında, "Kendisi daha önce benim şikayetlerimi de konu olan eşim ve benimle ilgili çok fazla kişilik haklarımı zedeleyici ve özel hayatıma dair yorumlar içeren yazılar yazdı. Bu yazılar da bu kişi tarafından Esat Ç. ismi ile yazılıyordu. O sebeple ona cevap amacı ile bu yazıları yazdım. Daha sonra bu tweetler silindi. Daha sonra kendisinin Esat Ç. olduğu anlaşılmıştır. Kendisi tweetime konu fotoğrafı bir internet sayfasında yayınladığı için aldım. Özel hayatın gizliliğinin ihlalini oluşturan yaşamın gizliliğine ilişkin bir fotoğraf değildir. Dolayısıyla suç oluşmaz" ifadelerini kullandı.

Baransu ifadesinin Silivri Cezaevi'ne geri götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Silivri Cezaevi Mehmet Baransu Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title