Haberler

Barajda Su Azaldı, Tasarruf Çağrısı Yapıldı

Güncelleme:

Kars'ın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için Selim İlçesi'nde yaptırılan Bayburt Barajı'nda 1 yıllık su kaldığı belirtildi.

Kars'ın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için Selim İlçesi'nde yaptırılan Bayburt Barajı'nda 1 yıllık su kaldığı belirtildi. Son 15 gündür her gün yağmur yağmasına rağmen 78 bin nüfuslu Kars'ı zor günlerin beklediğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, halkın içme suyunu tasarruflu kullanması çağrısında bulundu.

2011'DE HİZMETE GİRDİ, 2050 YILINA KADAR YETER DENİLDİ

Kentin içme suyunun karşılanması için 1995 yılında Selim İlçesi'ne bağlı Bayburt Köyü'nde Bozkuş Deresi üzerine yaptırılan Bayburt Barajı, 2011 yılında hizmete girdi. Kars'ın acil içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılaması için yaptırılan Bayburt Barajı'ndan kent merkezine 28 kilometrelik isale hattı çekilerek saniyede 300 litre su getirildi. Belediye barajdan gelen suyu arıtarak kent halkına vermeye başladı. Barajda depolanan su ile Selim ovasında 52 bin 370 dekar arazinin sulanması ve Kars'ın 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyunun karşılanacağı bildirildi.

BARAJDA DEPOLANAN SU MİKTARI HIZLA DÜŞTÜ

Ancak son yıllarda karın az yağması, yağmurun istenilen seviyede olmaması nedeniyle Bayburt barajında depolanan su miktarı hızla düştü. Bu yıl su miktarının yüzde 70 oranında suyun çekilmesi, Belediye yetkililerini endişelendirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, İçme Suyu Arıtma Tesisi sorumlusu Kader Simay Erdağ ile birlikte baraja giderek incelemelerde bulundu.

KARS'I ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Son 15 gündür her gün yağmur yağmasına rağmen 78 bin nüfuslu Kars'ı zor günlerin beklediğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, halkın içme suyunu tasarruflu kullanmasını istedi. Barajdan çelik borularla her gün 22 bin metreküp su çekildiğine işaret eden Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde olan kuraklık maalesef Kars'ı da etkiledi. Bayburt Barajı'ndaki su miktarı gittikçe azalıyor. DSİ Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre şu an su seviyesi 1926 metrede. DSİ Genel Müdürlüğü'nden son aldığımız verilere göre barajda 9 milyon metreküp su kalmış. Bu da bizim 1 yıllık içme suyumuzu karşılayacak. Belediye olarak diğer su kaynaklarını hızla devreye sokmak için çalışmalar başlattık. Ancak halkımızın da suyu daha tasarruflu kullanması gerekir. Suyumuz giderek azalıyor, herkesin su tasarrufu konusunda titiz olmasını istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayburt Yenice Kars Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

sümeyye:

ne kadar akpli il var beter olun, arandınız siz, hocamın bedduası üzerinize olsun

8
28
yanıtYanıtla
uzaklara@a.com:

tam size gore düşünce tarzı. vatandaşın suçu neyse artık. tşkler. cuk oturmuş,içinizdeki kini kusmuşsunuz. ne demişler suretler siretleri örtemez diye. sağlıcakla

yanıt0
yanıt0
ingilizce biliyorum, 4 çocukluyum:

türkiye çöl olmasın diye diye adamın saçları ağardı, noel baba muamelesi gördü, biri çıktı deprem dedi, önlem alın dedi deprem dede oldu adı o da noel baba muamelesi gördü, bu millet her türlü belayı hak ediyor, beter olun

22
0
yanıtYanıtla
yalovada oturuyorum:

NE OLURSA SİZE OLUR YALOVANIN BARAJI DOLU İNŞ İSTANBULUN SUYU CABUK BİTER GÜLERİM SİZE HAH SAGLAM BASICAN BU HAYATTA

1
21
yanıtYanıtla
esra:

ne kadar akpli il var beter olun, arandınız siz, hocamın bedduası üzerinize olsun

4
14
yanıtYanıtla
kenankenan.uzal@mynet.com:

la yürü.......... chp li senii

yanıt0
yanıt0
Faruk:

Yalovadamisin hangi ceh.... olursan ol, kendi ülkene böyle yorum yapan kisilere biz ne deriz tahmin edebiliyorsundur.

16
1
yanıtYanıtla
ASLI:

Bunun öngörüsü yapılıp önlem alınması gerekiyor el kol bağlı oturulmaz Belediye çalışsın bi şekilde insanlara yardım uzatılsınSu bittikten sonra çözüme geçilir hep Türkiyede şu Osmanlı kafasından çıkın artık

8
7
yanıtYanıtla
astanbolik:

derelere baraj yapiliyor kücücükdereler kurudu iklim degisti neden barajdaki su düsüyor sizce su denen sey topraktan cikmiyor dogayi bozdugun Zaman etraf cöl oldugu Zaman oluyor bunlar..birbirimizi yobaz irkcı kominist diye yaftalamadan ..cevremize Sahip cikalim

13
0
yanıtYanıtla
silivri:

hocanın bedduası senin üzerine olsun

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title