Haberler

Baraj Yapımında Keşfedilen Güzellik "Tatlıca Şelaleleri"

Sinop'un Erfelek ilçesinde, baraj yapımı sırasında keşfedilen ''Tatlıca şelaleleri'' doğa tutkunlarının en uğrak mekanlarından biri haline geldi Erfelek Belediye Başkanı Şimşek: ''Tatlıca, ...

SELMA KOCABAŞ - Sinop'un Erfelek ilçesinde, baraj yapımı sırasında Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince keşfedilen "Tatlıca şelaleleri", 2 kilometre uzunluğunda 28 ayrı şelalenin birbirine dökülmesinden oluşuyor. Dünyanın en güzel mekanlarından biri olma yolunda ilerleyen Tatlıca, doğa tutkunları için de vazgeçilmez uğrak alanlarının başında geliyor.

Özellikle ilkbahar ve sonbaharda çeşit çeşit renk cümbüşüne bürünen Tatlıca şelaleleri, 2 kilometre uzunluğundaki 28 ayrı şelalede yürüyüş parkurları, tahta köprü ve merdivenleri, halatla çıkılan noktalarıyla konuklarına farklı sürprizler sunuyor.

Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tatlıca takım şelalelerinin ilçenin kaderini değiştirdiğini söyledi.

Tatlıca'nın, daha önce birkaç köylü tarafından sadece ön kısımlarının bilindiğini, diğer şelalelerin de 1997 yılında yapımına DSİ tarafından başlanılan baraj yapımı sırasında keşfedildiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Tatlıca, 2 kilometre uzunluğunda 28 ayrı şelaleden oluşuyor. Bunların hepsi birbirine dökülüyor. Baraj yapımında  ulaşılamayan bölümlerinin de keşfedilmesiyle, ilçenin sembolü haline geldi. Şu anda restore ettiğimiz değirmeni de gelen ziyaretçilerin hizmetine açtık. Kayıtlı ziyaretçi sayısı her geçen yıl katlanarak artırıyor. 2000 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kontrolü belediyemize verildi. Buraya geçen yıl 65 bin, bu yıl ise şimdiye kadar 100 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Burası keşfedilmeden önce birkaç köyün vatandaşlarından başka bilinmezdi. Yapılan çalışmalarla ulaşılabilen şelaleler, adeta bir saklı dünya gibi. Burayı Sinop ve Türkiye'nin sembolleri arasına sokmayı düşünüyoruz."

Doğal hali korunmaya çalışılıyor

Şimşek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül öncülüğünde, ilçede şelalelerle ilgili bir dernek kurulduğunu kaydetti.

Daha sonra Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle, bir çalışma yaptıklarını dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Şelalelere ulaşmak için merdiven ve halatlarla ulaşılabilecek düzenleme yaptık. Bu doğal güzelliği bozacak bir şey yapmak istemiyoruz. Şu haliyle korumaya çalışıyoruz. Her yıl ziyaretçilerimizin sayısı artıyor. Kamu kurumları ile okullardan gelen öğrenciler hariç, giriş için cüzi bir ücret alıyoruz. Dağcılık kulüpleri ve doğa sporlarıyla uğraşanlar burada kamplar yapmaya başladı. Burası doğa sporları merkezi olma yolunda hızla yol kat ediyor. İnşallah burasını dünyaya tanıtırız ve gereken ilgiyi görmesine sebep oluruz."

Şimşek, bu güzelliğin dünyayla paylaşılması gerektiğini ifade ederek, bütün doğa tutkunlarını ilçeye davet ettiğini sözlerine ekledi. - Sinop

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Muzaffer Şimşek Erfelek Sinop Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title