Haberler

Baraj Göletinde Tedaş Görevlilerinin Hayatını Kaybetmesi

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaada 6 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Aşkale ilçesindeki Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti alanında 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın sekizinci duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, avukatlar hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Adil Acar, esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar Ahmet Duran Kürkçü, Tuncer Yeşilyurt, Fehmi Temel, Nurullah Gülmüş, Ziya Özpeker ve Şahin Torun'un "tali kusurlu" olarak işçilerin ölümüne neden olduğunu belirtti.

Sanıkların atılı suçu işlediklerinin, alınan bilirkişi raporu, otopsi tutanakları ve dosya kapsamında anlaşıldığını ifade eden Acar, mütalaada sanıklar hakkında "birden çok kişinin tali kusurlu olarak ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını sunması için duruşmayı erteledi.

Olay

Aşkale ilçesinde 3 Nisan 2012'de Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti'ndeki elektrik direğini tamir için deniz bisikletiyle gölete açılan TEDAŞ görevlileri Feridun Öztürk, Şahin Baykal, Rıdvan Takım, Ahmet Sait Turan ve Mustafa Arifoğulları deniz bisikletinin alabora olması nedeniyle suya düşerek ölmüş, olayın ardından Aşkale Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı.

Cumhuriyet savcılığınca 5 işçinin ölümüne sebebiyet verdikleri öne sürülen Ahmet Duran Kürkçü, Tuncer Yeşilyurt, Fehmi Temel, Nurullah Gülmüş, Ziya Özpeker ve Şahin Torun hakkında, "taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Karasu Aşkale Tedaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title