Haberler

Baraj Faciasının Karar Duruşması Son Savunma İçin Ertelendi

Adana’nın Kozan ilçesinde Gökdere Köprü Barajı’nda tünel kapağının patlaması sonucu 5 kişinin öldüğü 5 kişinin ise hala bulunamadığı olayla ilgili tutuksuz 17 sanığın yargılandığı dava, avukatlarının son savunma için süre istemesi üzerine ertelendi.

Adana'nın Kozan ilçesinde Gökdere Köprü Barajı'nda tünel kapağının patlaması sonucu 5 kişinin öldüğü 5 kişinin ise hala bulunamadığı olayla ilgili tutuksuz 17 sanığın yargılandığı dava, avukatlarının son savunma için süre istemesi üzerine ertelendi.

24 Şubat 2012'de baraj kapağının patlaması sonucu baraj havzasında çalışan işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Hasan Bolat, Erdal Demirelli, Erkan Yiğen, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral hayatını kaybetti. Sulara kapılan 5 işçinin cesedine ulaşılırken, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral'ın cesetleri halen bulunamadı. Yaşanan facia sonrası Kozan Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturmada şantiye sorumlusu proje müdürü Erdal N., şantiye şefi Öncü P. ile iş güvenliği sorumlusu Burak A. tutuklanmış daha sonra da serbest bırakılmıştı.

Taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan 3'er yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan Erdal N., Öncü P., Burak A. ile diğer görevliler Hasan Y., Bülent K., Ferdi A., Ali M., Kadir D., Fatih A., İbrahim A., Hüseyin K., Servet E., Ekim U., Cengiz U., Ahmet Fuat Ü., Emine Nur A. ile Ali S.'nin yargılanmasına Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Sanıkların 12'sinin katıldığı duruşmada sanık avukatları son savunma için ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti, bu talep üzerine duruşmayı 9 Nisan tarihine erteledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gökdere Kozan Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title