Haberler

Bar Cinayeti Sanığına 20 Yıl Hapis

Güncelleme:

Antalya'da barda çıkan tartışmada 'Nasıl bir adam olduğumu git karına sor' dediği iddia edilen Ertan Altunkaya'yı tabancayla öldüren Yılmaz Başlar, 20 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Antalya'da geçen yıl 5 Haziran gecesi Muratpaşa İlçesi'ndeki bir barda çıkan kavgada 35 yaşındaki Ertan Altunkaya tabancayla vurularak öldürüldü. Olayda Altunkaya'nın yanındaki 4 kişi de yaralandı. Cinayet şüphelisi evli 2 çocuk babası 30 yaşındaki Yılmaz Başlar ile arkadaşı Uğur Kurşun kaçtı.

Olaydan iki gün sonra teslim olup tutuklanan Uğur Kurşun, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. 1 ay sonra Ermenek Mahallesi'ndeki bir villaya düzenlenen baskınla yakalanan plaj işletmecisi Yılmaz Başlar ise tutuklandı.

'BEN ÖLDÜRMEDİM, BANA KENDİSİNİ ÖLDÜRTTÜ'

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapsi istenen Yılmaz Başlar, Ertan Altunkaya'nın kendisini tahrik ettiğini iddia etti. Bir önceki duruşmada şöyle ifade verdi:

"Ertan Altunkaya eşime, evliliğimizden önce arkadaşlık teklifinde bulunmuş. Eşim bu teklifi kabul etmediği halde bu kişi benim evliliğimle ilgili çevresinde 'ikinci el araba aldı' gibisinden laflar kullanmıştır. Bu kişinin eşime olan tacizleri, biz evlendikten sonra da devam etmiştir. Olay gecesi maktulle karşılaştığımız barda tartıştık. Ben kendisine eşimi taciz ettiği için 'Nasıl bir adamsın' dedim. Bunun üzerine 'Nasıl bir adam olduğumu git karına sor' dedi. Eşimle ilişkisi varmış gibi sözler sarfetti. Ben kimseyi öldürmedim. Bu kişi bana kendisini öldürttü."

AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Yılmaz Başlar karar duruşmasında da, böyle bir olay yaşandığı için üzgün olduğunu ve Altunkaya'nın ailesine başsağlığı dilediğini söyledi. Davada tutuksuz yargılan arkadaşı Uğur Kurşun ise olay tarihinde kaçarken kendisine tekme atılması üzerine, kendisini korumak için tabancasıyla yere doğru ateş ettiğini, seken kurşunların ise yaralanmalara neden olduğunu söyledi. Olaydan iki gün sonra da silahıyla teslim olduğunu anlatan Kurşun, beraatını istedi.

TAHRİK İNDİRİMİ VAR, TAKDİR İNDİRİMİ YOK

Mahkeme, sanıklardan Yılmaz Başlar'ı kasten öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum etti. Sanık tahrik altında bu suçu işlediği için cezayı 18 yıla indiren mahkeme, olayda Ömer Kaan Hakkari'yi yaralamak suçundan da Başlar'ı 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme sanığa genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak suçundan da 6 ay hapis cezası verdi. Sanığa silah taşımak suçundan da 1 yıl hapis ve 30 gün adli para cezası veren mahkeme, adli para cezasını günlüğü 20 liradan hesap ederek 600 liraya çevirdi. Mahkeme sanığa takdir indirimi ise yapmadı. Başlar, toplam 20 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

'NEDEN YOK?' DİYE SORDU

Kendisine neden takdir indirimi uygulanmadığını soran Başlar'a, geçmişte adam yaralamak suçundan sabıkası olduğu belirtilerek suç işleme eğilimi ve tekerrüre esas sabıkasının olduğu gerekçesiyle indirim yapılmadığı anlatıldı.

TUTUKSUZ SANIĞIN CEZASI ERTELENDİ

Mahkeme, tutuksuz yargılanan Uğur Kurşun'u ise Serdar Erkan'ı kasten yaralamak suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmaktan da Uğur Kurşun'u 5 ay hapse mahkum eden mahkeme, Ertürk Duran'ı kasten basit yaralama suçundan da günlüğü 20 liradan toplam 75 gün adli para cezasına çarptırdı. Uğur Kurşun'a silah taşımak suçundan da toplam 10 ay hapis ve günlüğü 20 liradan 25 gün adli para cezası veren mahkeme, sanığa verilen cezaları erteledi.

Karar sonrası Yılmaz Başlar'ın yakınları adliyeden gözyaşlarıyla ayrıldı. Öldürülen Ertan Altunkaya'nın yakınlarının avukatı Serap Kaya İncir, sanık yakınları adliyeden ayrıldıktan sonra polis nezaretinde duruşma salonundan çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Ermenek Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title