Haberler

Banliyö Treni Seferleri 2015'e Kaldı

Güncelleme:

2011 yılının başında demir yolunun ulaşıma kapatılmasıyla kaldırılan banliyo seferlerinin başlatılması, 2015'e kaldı.

Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmalarının başlatıldığı 2011 yılının başında demiryolunun ulaşıma kapatılmasıyla kaldırılan banliyo seferlerinin başlatılması, 2015'e kaldı.

TCDD yetkilileri, Sakarya, Kocaeli, İstanbul arasında binlerce çalışan ile öğrencinin merakla beklediği banliyö seferleri ile ilgili tarih vermezken, gecikmenin bazı altyapı eksikliğinden kaynaklandığını bildirdi.

YHT SEFERLERİ ARTIRILACAK

Bununla birlikte Yüksek Hızlı Tren seferlerinin artırılacağı, Ankara-Konya seferlerinde olduğu gibi İstanbul (Pendik)- Ankara Yüksek Hızlı Tren seferleri için de abonman uygulamasına geçilip bu hattı kullananlara fiyat avantajı sağlanacağı öğrenildi.

Daha önce banliyö ve Anadolu'nun dört bir yanından gelen ekspres ve yük trenleri İstanbul Haydarpaşa Garı'na kadar gidiyordu.

130 YILLIK HAT

Yüksek Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin başlatıldığı 2011 yılı Ocak ayından itibaren yaklaşık 130 yıldır İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan tek demiryolu olan bu hat kapatıldı. Banliyö trenlerinin de seferlerinin durdurulmasıyla, bundan her gün Sakarya-İzmit ve İstanbul arasındaki işlerine gidip gelen binlerçe çalışan ile üniversite öğrencisi etkilendi.

EKSİKLİKLER VAR

Bugünlerde hala diğer kentlerde çalışanlar ile komşu kentler Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'daki üniversitelerde öğrenim gören binlerce öğrenci, banliyö trenlerinin ne zaman sefere başlayacağını sorarken, buna kimse kesin bir tarih veremiyor.

TCDD yetkilileri, mevcut hızlı tren sefer sayılarının daha da artırılması için çalışma yapıldığını belirtti. Ancak banliyö seferlerinin, başta alt ve üstgeçitler ile istasyonlardaki bazı eksiklikler nedeniyle başlatılamadığını, banliyö trenlerinin sefere başlamasının 2015 yılını bulabileceğini bildirdi.

Bu arada İstanbul Pendik-Ankara arasında çalışan Yüksek Hızlı Tren sefer sayısının artırılması için çalışma yapıldığı da belirtilirken, bu hatta da Ankara-Konya seferlerinde olduğu gibi sürekli kullananlar için abonman sistemine geçileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Sakarya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

5 adam bile görmedim çalışan:

böyle giderse 2020 ye uzar bakırköy yeşilyurttayım terastan tren yolu görünüyor bütün yaz geçti 5 tane adam görmedim tren yolunda çalışan nasıl bitecek hiç anlamıyorum yazık bu geçen zamana :(

14
0
yanıtYanıtla
mehmet:

çalışma yokki bitsin

13
0
yanıtYanıtla
emre:

devlet el attğı neyi zamanında bitirebilmiş ki bunu bitirsin. . . zamanında bitse şaşardım

10
1
yanıtYanıtla
bıktık:

yedikulede oturan biri olarak bu trenin olmayısı yedikulede yasayanları felç ettiistanbul fatihine bağlı olan yedikule gibi istanbulun orta yerinde olan bir semtte sadece 2 otobüs çalışmakta biri taksim biri eminönü.

10
0
yanıtYanıtla
AYDIN:

zaten 3 ay kalmış algı operasyonu yapmayın BARİ

4
2
yanıtYanıtla
osman özkan:

demir yollarını hükümetin içinden ğizli bir el sabota ediyor ak partili seçmenleri yıldırmak için hükümet ise ayakta uyuyor. ankara istanbul da yüz yıldır çalışan hatları islah edemiyenler terörizmi nasıl durduracak çok merak ediyorum ak partiye oy veren milyonlarca kararsız seçmen desteklerini çektikleri zaman anlayacaklar o zaman, da iş işten geçmiş olacak yazık çok yazık olacak ak partiye

2
1
yanıtYanıtla
tıslı tren:

demek ki ''''çalışınca oluyorsa , çalışmayınca da olmuyor'''' muş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title