Haberler

Bankalardan Emeklilere Kredi Tuzağı

Güncelleme:

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bazı bankaların emeklinin maaşına para ekleyip bunu haber vermediğini, çekildiği zaman da faiz yazdığını söyledi.

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bazı bankaların emeklinin maaşına 300 lira promosyon yerine 500 lira tutarında kullanılabilir kredi koyarak emekliyi tuzağa düşürdüğünü öne sürdü.

"450 LİRA ÇEKMEDEN UYARMIYOR"

Son günlerde bankaların maaş taşıma konusunda emeklilere cazip teklifler sunduğunu belirten Sıtkı Yılmaz, bankaların reklam ilanlarında 300 lira promosyon, çeyrek altın ve düşük faizli kredi sunduğunu söyledi. Ama bazı bankaların promosyon yerine emeklinin haberi olmadan banka hesabına 300 lira kredi koyarak emeklileri tuzağa düşürdüğüne dikkat çeken Yılmaz, "Bankanın kendinden habersiz banka hebasına koyduğu 500 lira krediyi kendi hesabı sanıp çeken emekliler böylelikle bankaların tuzağına düşmüş oluyor. Bankalar kredinin çekildiği bilgisini ise hesaba aktardığı 500 liranın 450 lirası çekildikten sonra uyarı mesajıyla bildiriyor" dedi.


Bankaların maaş taşıma konusunda emeklilere cazip tekliflerde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, kendilerine şikayet için gelen vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Yılmaz şöyle devam etti:

"FAİZ ÖDETİYORLAR"

"Emekli olan vatandaşın maaşının içine 500 lira kredi koymuş. Maaşını çeken vatandaş son 50 lirasını çekerken kredi uyarısını fark etmiş. Durumu banka yetkileriyle görüştüğünde ise banka yetkililerinden bir cevap alamamış. Banka, emekliye verdiği 300 lira+150 lira tüketiciden alarak krediyi kapattı. Ama bankaya 5 lira 82 kuruş faiz ödeme durumuyla karşı karşıya kalmış. Bankaya itirazda bulunan emekli haklı bulundu ve 5 lira 82 kuruş faizi banka sildi. Bankalar, tüketicinin hukukuna saygı göstermelidir. Haksız ve hukuksuz uygulamalarınız er geç yargıdan dönecektir. Tüketicinin sahipsiz ve savunmasız olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sıtkı Yılmaz Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

erol:

bu kadar sahtekarlığın olduğu ülkede fabrika ayarlarına nasıl döneceğiz bir bilen varmı

10
0
yanıtYanıtla
16:

ADAMLARA KANUN UYGULAYAN YOK Kİ İSTEDİKLERİ GİBİ AT KOSTURUYORLAR ONDAN 5 ONDAN 10 ONDAN 500 ALIP ALIP İNİDİRİYORLAR. BU DURUMU KAÇ TANE EMEKLİ FARK EDER ACABA. BİRŞEY OLDUMUDA GİT TÜKETİCİ HAKLARINA 6 AY SONRA ÇÖZÜLSÜN

3
7
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Bankaları karalama haberleri tamamen yalan.

1
7
yanıtYanıtla
hak söz:

bütün faiz kurumların allah belalarını versin onun için iflah olamıyoruz her kim emeklinin hakkını yerse allah onların burunlarından fitil fitil getirsin inş. . .

5
0
yanıtYanıtla
fatma teyze:

deyyorumki yazmayayım ama dayanamıyorum. . . güzide bankalarımız yasa ile korunuyor sız bılmıyor olabilirsiniz ama ben bılıyor. . bankalar en çok kime yarrayor üst gelir grubuna burokratlara mutayitlere tuzu kurulara. kimden geciniyor alt tabakadan ee deyin yalan hadi. . yapılan apartumanların P güzide bankalarımızın. . hadi hayırlı olsun biz yaptık siz faydalanın

4
0
yanıtYanıtla
Ersin Düzgel:

nasıl bir haberdir bankalar en iyi arkadastan iyidir yeri geldiğinde.

1
3
yanıtYanıtla
gerçek vatansever:

TELEFONLA ARAYIP HESABINIZA 1000 TL İLAVE HESAP KOYALIM İSTER KULLANIN İSTER KULLANMAYIN, KULLANMAZSANIZ SIKINTI YOK DİYORLAR, TERSLEMEME RAĞMEN GENE ARADILAR, YAKAMI BIRAKIN BEN SİZE 1000 TL VEREYİM DEDİM BİR DAHA ARAMADILAR

1
1
yanıtYanıtla
AVUKAT:

HANGİ BANKA OLURSA OLSUN, SİZİN HABERİNİZ OLMADAN VE SİZ ONAYLAMADAN HESABINIZA PARA YATIRAMAZ. . . . EĞER BÖYLE BİR PARA YATMIŞSA HESABINIZA, HİÇ BİR ŞEYE İMZA ATMADAN ALIN O PARAYI HARCAYIN. . . BANKA BİR HAK İDDİA EDEMEZ. . . MAHKEMELERDE DE BANKALAR BU UYGULAMADAN DOLAYI BİR HAK İDDİA EDEMEZ. . .

2
0
yanıtYanıtla
nihat:

bankalar işi gücü düşüncesi planları vatandaşı nasıl ne şekilde tırtıklarım kandırırım reklamları bile kandırma bunaltıyor. bazı vatandaşlar faiz haram diye vadesiz hesap para yatırıyor para lazım oldukça çekmek istiyor vermemek için bin türlü bahane ve hiç bir gelir elde etmiyor ama haberleri olmadan hesabından hesap işletim bedeli çekiliyor tam bir haksız helal edilmeyen bir tırtıklama

1
0
yanıtYanıtla
ddd:

koyunlara bişey olmaz

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title