Haberler

Bankalara 7 Ayda 12 Milyon Çek İbraz Edildi

Bankalara ibraz edilen çek sayısı, bu yılın 7 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 0,3 azalarak 12 milyon adet oldu.

Bankalara ibraz edilen çek sayısı, bu yılın 7 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 0,3 azalarak 12 milyon adet oldu.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, temmuz ayı çek raporunu yayımladı.

Rapora göre, bu yılın ocak-temmuz döneminde bankalara ibraz edilen çek sayısı 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 0,3 düşüşle 12 milyon adet olarak gerçekleşti. Bu çeklerin parasal tutarı yüzde 13 artışla toplam 444 milyar TL'ye ulaştı.

Söz konusu dönemde parasal tutarı 10 milyar TL olan 283 bin adet çek için karşılıksız işlemi yapıldı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre karşılıksız çeklerin adedinde yüzde 34 ve tutarında yüzde 30 azalış yaşandı. Aynı dönemde karşılıksız işlemi yapılan 2 milyar TL tutarındaki 59 bin adet çek daha sonra ödendi.

Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen toplam çeklere oranı tutar olarak geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 puan azalarak yüzde 2,3 seviyesinde gerçekleşti. Karşılıksız çek adedi ise geçen yıla göre 1,2 puan düşerek yüzde 2,4 oldu.

Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin il bazında dağılımı

Karşılıksız işlemi yapılan çek tutarının en fazla olduğu 5 kent sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak belirlendi. Adetsel olarak da en yüksek 5 kent İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa olarak gerçekleşti.

Tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu kent yüzde 8,4 ile Iğdır oldu. Iğdır'ı, yüzde 8,1 ile Ağrı, yüzde 5,5 ile Muş, yüzde 5,4 ile Batman ve yüzde 5,3 ile Kars izledi. Tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en düşük olduğu kentler ise Karabük, Sinop ve Kastamonu olarak kayıtlara geçti.

Adet olarak karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu kentler yüzde 5,7 ile Iğdır, yüzde 5,6 ile Ağrı, yüzde 4,4 ile Bitlis, yüzde 4,1 ile Batman ve yüzde 3,8 ile Mardin oldu. Adet olarak karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en düşük olduğu kentler ise Kastamonu, Sinop ve Aksaray olarak gerçekleşti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği İstanbul Iğdır Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 25 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NİSAN 2024: Faiz kararı CANLI YAYIN! MB faiz oranı yüzde kaç oldu? Konyaspor Başkanı Fenerbahçe ile ilgili ne söyledi? Fenerbahçelileri kızdıracak sözler! DİLAN POLAT ÇIKTI MI? Dilan Polat, tahliye edildi mi? Dilan Polat aylık kazancı ne? SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? MB Faiz oranı açıklandı mı? Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? #129689 Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title