Haberler

Bankalar Urfalı Yatırımcıya Keyfi Davranıyor

Güncelleme:

ŞUTSO Başkanvekili Kılıçoğlu, son dönemde Urfa'daki işadamlarına yönelik olarak bankaların keyfi tutum takındıklarını söyledi ve Urfa'nın yatırım için riskli bölge olarak görüldüğünü dile getirdi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu, son dönemde işadamlarının yaşadığı en büyük sıkıntının bankaların keyfi uygulamaları olduğunu söyledi.
ŞUTSO Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu, bankaların Şanlıurfalı işadamlarına yaklaşımlarını ve tutumlarını eleştirerek "Bizler bu toprakların evlatlarıyız, doğup büyüdüğümüz şehirlerimize yatırım yapabilmeliyiz. Ancak son zamanlarda bankalar nezdinde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İlimiz riskli bölge olarak görüldüğü için yatırım finansman unsurlarından yeterince yararlanamıyoruz, bankalar bu konuda yaptığı keyfi uygulamalarla işadamları olarak bizleri oldukça kötü etkilemektedir. Bankalar artık ilimizi riskli bölge dışında değerlendirmelidir" dedi.

'TUTUMU BAŞBAKANA İLETECEĞİZ'
ŞUTSO Başkanvekili Kılıçoğlu yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Son dönemde bölgemizde yaşanan olumsuz durumlardan dolayı oldukça kötü günler geçiren bölge işadamları, bu sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de bankaların yaptığı keyfi uygulama ve ayrımcılıklarından dolayı, sorunlarını çözemez hale geldi. Bize gelen işadamlarımız, bankaların bölgemizi 'riskli bölge' olarak görmesinden dolayı kredi alamadıklarını söylüyor. Gerçekten de biz de iş dünyasında olmamız hasebiyle, temlik ve ipotek vermemize rağmen kredi alamıyoruz, aldığımız kredi de hem düşük limitli hem de batı illerine oranla daha yüksek faizli. Bunların yanı sıra gayrimenkullerimiz değerinin altında işleme alınıyor, hatta bazı bölgelerdeki gayrimenkullerimiz ipotek olarak kabul edilmiyor, teminat mektubu alamıyoruz, aldığımız teminat mektupları da düşük limitli oluyor. Bankaların bölgeye bakışı nedeniyle ilimizde faaliyet sürdüren yatırımcıların önemli bir kısmı küçülmeye gitti. Çeklerimizi borç alarak, kredi alarak, öz varlıklarımızı harcayarak kapatmaya çalışıyoruz. Maalesef işçi çıkarmaya da başladık. İlimizde yatırımları olan işadamlarının şu an yaşadığı en büyük sıkıntı budur. Bu konuda devlet büyüklerimizden bir çözüm bekliyoruz. İlimizi riskli bulan bankaların bu yaklaşımı ve tutumları nedeniyle yaşanan sıkıntıları, ilimizdeki sektör başkanlarıyla birlikte Başbakanımıza anlatmak üzere randevu talep edeceğiz." (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title