Haberler

Bankalar Kimlik Krizini Avantaja Çevirdi

Güncelleme:

50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınmasını bankalar fırsata çevirdi. Müşterileri arayan bankalar, "Kimlik bilgileri çalındı, paranıza yıllık 140 liraya sigorta yapalım." diyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgilerinin çalındığı yönündeki haberler bir anda ülke gündemine bomba gibi düşerken, bankalar krizi fırsata çevirmenin yolunu buldu bile. Bankaların çağrı merkezinden aranan vatandaşlara, çalıntı kimlik bilgisine karşı sigorta poliçesi satılıyor.

Bankalar, hesabında para bulunan müşterilerini arayarak, "Biliyorsunuz kimlik bilgilerimiz çalındı ve banka hesaplarınızdaki olası zararlara karşı bankamızın sigorta poliçesi var. Size yıllık 140 liraya, kimlik bilgilerinin çalınmasından doğacak zararlara karşı teminat veriyoruz." diyor.

9 TAKSİTLE SATIYOR

Özel bir bankanın müşterisi olan B.K., başından geçenleri şöyle anlattı:

"Sabah beni bankadan bir yetkili aradı ve 'Beyefendi biliyorsunuz haberlerde ortaya çıktı, kimlik bilgileri çalındı. Bu sebeple banka müşterilerimizin mağdur olmaması adına yeni bir sigorta poliçesi sunuyoruz. Sizin de bankamızda hesabınızın olduğunu gördük. Hesaplarınızın zarar görmemesi için 9 ay taksitle, toplamda 140 liralık bir ücretle sizi bir yıllık çalınan kimlik bilgilerinden doğacak zarara karşı sigortalıyoruz.' dedi. Ben de kabul etmedim."

AKILLARINA İLK GELEN POLİÇE SATMAK

Bankaya çalıntı kimlik bilgilerine karşı herhangi bir güvenlik önlemi alıp almadığını da soran B.K. bankanın henüz bir güvenlik önlemi almadıklarını şimdilik sigorta poliçesi sattıklarını kaydetti. Bankaların bu fırsatçılığını eleştren B.K., "Bu duruma karşı daha güvenli bir önlem almak yerine, nedense akılarına ilk gelen sigorta poliçesi satmak olmuş." diye konuştu.

BU TİCARİ AHLAKSIZLIKTIR

Konuyu değerlendiren Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, "Bankalar yangına düşen bu 50 milyon vatandaşı istismar ediyor. Bu da ticari bir ahlaksızlıktır. Zaten kendileri tüketicinin kişisel verilerini korumakla yükümlüdür. Bir de utanmadan bunun için tüketiciden para istiyorlar. Bankalar bu ahlaksız tutumlarından derhal vazgeçmeliler." dedi.

KİMLİK BİLGİLERİNİN ÇALINMASI NE ANLAMA GELİYOR?

İnternete sızan kimlik bilgisi skandalı, banka müşterilerini endişelendirdi. Özellikle internet bankacılığını sık kullanan müşteriler, 'banka hesabıma girebilirler mi, benim adıma kredi çekebilirler mi?' sorularını sık soruyor. Oysa bankalarla işlem yapabilmek için 'çift faktörlü' kimlik doğrulama sistemi kullanılıyor. Mesela anne kızlık soyadı bilgisi isteniyor ki, internete sızan bilgiler arasında bunlar yok. Dolayısıyla bankalar müşterilerin haklı endişelerini hemen paraya çevirmeye çalışıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

türk vatandaşıMobil-ANDROID:

tezgah kampanyası bankalar insanları resmen sömürüyor.resmi tefeciler

15
0
yanıtYanıtla
ADALET:

benim kimlik bilgimin çalınması önemli belki ama banka da benim güvenliğimi sağlamakla yükümlü o zaman bende bütün paramı çekerim bankayla işim olmaz onlar düşünsün bu arada hükümet her işte olduğu gibi yine çamura yatıyor bir şey olmaz sorun çıkmaz gibi yaklaşım içinde ama davalar açılmaya başlarsa o zaman görürüm sonuçlarınada katlanırlar artık bilmiyorum görmedim duymadım diyemeyecek

13
0
yanıtYanıtla
Amed Mobil-IOS:

Sahte kimlikle çalınan hesabın sorumlusu zaten bankadır ne sigortası yapacan....

8
0
yanıtYanıtla
Baba:

Çipli kimliklere geçileceği bir zamanda böyle bir haberin piyasaya sürülmesi çok manidar geliyor bana. . .

7
0
yanıtYanıtla
ekrem:

haber doğru mu?

7
0
yanıtYanıtla
Yavuz Mobil-IOS:

Tek sorumlu akp ( ben chp li hiiiç degilim yaftalamak bosuna )

4
2
yanıtYanıtla
SPRİTUS SANCTUS:

SİBER SAVAŞ BAŞLADI

4
0
yanıtYanıtla
koylu:

beyler 50 milyon kisinin kimlikleri calindigi kuliyen yalan adamlar turkiye cumriyeti yazisini kaldirmak icin kilif madem calindi buzamana kadar kimlik maduru varmi beyler yeni kimlik verecekler turkiye cumhuriyeti olmuyacak yeni kimlikte lutven oyuna gelmeyin bu yonetimden artyik herseyi bekleyin asker cocuk katillerini meclise alindan herseyi beklerim akp basbakani kurucusu alah askina neyin pesindesiniz

4
0
yanıtYanıtla
MMOM:

Müslüman, 4. 000 Areytellezi Suresini içinden her gün oku, Allah (C. C. ) a itaatini ve İman la bütünleştiğini göster.

1
1
yanıtYanıtla
SADDAM:

MMOM çok ileri gidiyorsun her yerde bu şekilde gönderilerin var saçmalıyorsun dini değerlerle dalga geçme görüşünü söyle bende onlarla dalga geçeyim sana NE sureden ve dinden kiMsiN sen cevap yaz agzının payını vereyim yok şöyle oku yok böyle oku kimsiN ne ayaksın SENİ HER YERDE GÖRÜYORUM

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title