Haberler

Bankacılık Sektörü Konsolide Bilançoları 2,3 Trilyon Liraya Ulaştı

Mevduat, kalkınma ve yatırım bankalarına ait finansal iştirakler ve bağlı ortaklıkların konsolide bilanço büyüklüğü ilk çeyrekte 2 trilyon 310 milyar liraya yükseldi.

Mevduat, kalkınma ve yatırım bankalarına ait finansal iştirakler ve bağlı ortaklıkların konsolide bilanço büyüklüğü ilk çeyrekte 2 trilyon 310 milyar liraya yükseldi.

Türkiye Bankalar Birliği, "Bankacılık Sistemi Konsolide Tablolar Mart 2016" verilerini yayımladı.

Buna göre, Türkiye'de faaliyette bulunan mevduat, kalkınma ve yatırım bankalarına ait finansal iştirakler ve bağlı ortaklıkların bilanço büyüklüklerini de içeren konsolide bilanço verileri, Mart 2016 itibarıyla oluşturuldu.

Konsolidasyona tabi bankaların finansal iştirak ve bağlı ortaklıklarının toplam aktifleri, bu bankaların toplam aktiflerinin yüzde 7'si; aynı karşılaştırma itibarıyla krediler yüzde 6 ve mevduat yüzde 5 düzeyinde gerçekleşti.

Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla konsolide aktif toplam bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 2 trilyon 310 milyar TL'ye yükseldi. Aynı dönem itibarıyla söz konusu bankaların kredileri yüzde 14'lük artışla 1 trilyon 465 milyar TL (518 milyar USD), likit aktifler ise yüzde 10 yükselerek 706 milyar TL (250 milyar USD) düzeyine ulaştı. Krediler, toplam aktiflerin yüzde 63'ünü oluşturdu. 2016 yılı mart ayı itibarıyla takipteki kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 3,3 seviyesinde kaldı.

Konsolide tablolar baz alındığında bankacılık sektörü toplam konsolide mevduatları 2016 yılı ilk çeyreği itibarıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 yükselişle 1 trilyon 314 milyar TL'ye (465 milyar USD) çıktı. Mevduatlar, bankaların toplam kaynaklarının yüzde 57'sini oluşturdu. Mevduat dışı kaynaklardaki büyüme oranı ise yüzde 10 düzeyinde gerçekleşti.

İlk çeyrek kar 8 milyar TL

Bu yılın ilk üç aylık bölümünde konsolidasyona tabi bankaların ve finansal iştiraklerinin faiz gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 26 ve faiz giderleri ise yüzde 28 arttı. Böylece net faiz gelirleri yüzde 24 artış ile 21 milyar TL'yi buldu.

Konsolidasyona tabi bankaların ve finansal iştiraklerinin karı, 2016 yılının ilk üç ayında bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 8 milyar TL'ye yükseldi. Böylece yıllık kar 26,3 milyar TL'ye ulaştı. Ortalama özkaynak karlılığı ise yüzde 12,1 oldu.

Konsolide bankacılık sektörü sermaye yeterlilik rasyosu 2016 yılı mart ayında 2015 yıl sonuna göre 0,1 puan düşerek yüzde 14 düzeyinde gerçekleşti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title