Haberler

Banka Ücretleri 1 Haziran'da Değişiyor

Güncelleme:

Bankalar Birliği Başkanı, BDDK ile ücret ve komisyon düzenlemesini tamamladıklarını açıkladı.

Uludağ’da yapılan Ekonomi Zirvesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBB Başkanı Hüseyin Aydın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile ortaklaşa yaptıkları çalışma ile 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere bankaların aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeyi tamamladıklarını söyledi.

Buna göre 1 Haziran'dan itibaren bankalar bazı işlem ücretlerini almaktan vazgeçecek. Konut kredisi ödendikten sonra ipoteğin kaldırılması için alınan ipoteğin fekki ücreti ile işlemsizlik ücreti de kalkacak.

1 HAZİRAN'DAN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Aydın, “1 Haziran’dan itibaren çok daha az eleştiri alacağımız bir uygulamaya geçeceğiz. Tarif ve tanımlarda da bayağı bir sadeleştirme oldu. Bakanlık ve BDDK çalışmalarını tamamlamak üzere. Bugün, yarın bize de sonuçlar bildirilecek. Küçük çaplıda olsa bilgi işlemlerimizde bazı düzenlemeler yapmamız gerekiyor.

Haziran ayı itibariyle uygulamaya gideceğiz. Biz sektör olarak önce müşterinin bilançosuna bakarız, sonra bankanın ve ülkenin bilançosuna bakarız. Bu 3 bilançoya yarayacak, alınması gereken bir karar varsa buna itiraz etmeyiz. Müşterinin ya da ülkenin bilançosuna artı yazacaksa tamam deriz.”

ORTAK DİL KULLANILACAK

Bankaların alacağı ve almayacağı ücret ve komisyonlarda artık sektörün ortak bir dil ve format kullanacağını söyleyen Hüseyin Aydın, “Bir ücretin adı A bankasında başka, B bankasında başka olmayacak” dedi.

Aydın, bankaların ücret ve komisyon talep ederken şeff af ve müşterisini önceden bilgi vererek adım atmasının öncelikli prensip olduğunu aktararak, “Şikayetler, bilgi verilmeden alınan ücretlerden kaynaklanıyordu yoksa kimse ‘neden alındı?’ demiyordu. En çok kredi kartıyla ilgili ücret ve komisyonlarda şikayet vardı” dedi.

BANKA GELİRLERİNDE EROZYON OLMAYACAK

Aydın, bankaların ücret ve komisyon gelirlerinde bir düşme beklenebileceğini ama bir gelir erozyonu şeklinde olmayacağını da anlattı. 

Aydın, konut kredisi ödendikten sonra ipoteğin kaldırılması için alınan ipoteğin fekki ücreti ile işlemsizlik ücretinin de kalkacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Hüseyin Aydın Uludağ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500

Yorumlar (6)

dilaraanestezi_0160@hotmail.com:

ziraat bankasının önunden bile geçmeyn güya devlet bankası biçok özelden beteeeeer lanet olsn onlara

13
6
yanıtYanıtla
yıldız okvuranyildizokvuran@gmail.com:

Ziraat bankasında hesabınız varsa aylık 20 tl kesiyor nasıl mantık tır anlamadım bende hesabımi tamamen kapadım diger bankakarda hesp islerim,kart parasıaltinda bizi soyuyorlar bunları yapan hiç bir bankaya yanaşmıyirum resmen soygun düzeni

17
1
yanıtYanıtla
kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

nedir bu devlet bankasından çektiğimiz yahu..özeltirilmesin diyenlerin mutlaka bir menfaatları vardır..

3
7
yanıtYanıtla
ADALIiso.1990@hotmail.com:

ziraat kullanıyorum,gayet memnunum ne hesap ücreti ne sıra heleki cepten eft sadece 0,21 krş

5
0
yanıtYanıtla
kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

ZİRAAT BANKASI DEVLETE SIRTINI DAYAMIŞ DÜNYA UMURUNDA DĞİL..

1
1
yanıtYanıtla
emreemreaytac55@mynet.com:

ziraati eleştirenlere söylüyorum, özel bankalara gittiğinizde kuzu gibi sırada beklersiniz, hesap işletim ücreti, kart aidatı her türlü ücreti ödersiniz ama sesiniz çıkmaz, sıra devlet bankasına geldimi sanki bankanın sahibi sizmişsiniz gibi istersinizki bu banka hiç para kazanmasın sadece boşa çalışsın. unutmayın ki özel bankaların sahipleri kazançlarını cebine indirirken devlet bankası 31 aralıkta ne kadar kar elde etmişse kuruşuna kadar devletin hazinesine teslim eder.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title