Haberler

Banka Ücret ve Komisyonlarını Düzenleyen Kurallar Netleşiyor

Güncelleme:

Ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemelerin 15 gün içinde açıklanabileceği belirtildi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, ücret ve komisyonlar düzenlemesinde son noktanın da konmak üzere olduğunu, bu düzenlemenin 15 gün içinde açıklanabileceğini söyledi.

Söz konusu düzenlemeyle birlikte bankaların tüketicilerden dosya masrafı gibi aldıkları ekstra ücretlerin düşmesi bekleniyor.

Bankacılık sektöründe ikinci yarıda aktif büyümesinin yüzde 15-20, kredi büyümesinin de yüzde 18-22 arasında olacağını tahmin edildiğine işaret eden Aydın, "Tek haneli rakamları görmek istemiyoruz" dedi. Aydın, yüzde 12'nin altındaki rakamın özkaynak biriktirmelerine etki edeceğini belirterek yıl sonunda böyle bir rakam beklemediklerini vurguladı. Aydın, bank asya'nın Zirrat Bankası'na satış girişimlerine ilişkin olarak ise bu konuda açıklama yapmayacağını söyledi ve "Bankalar Birliği bu işin tarafı değildir" dedi.

KESKİN: KARŞILIK YÜKÜ 20 MİLYARI GEÇTİ

TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin de toplantıda, ikinci yarı sonunda kârda geçen yılki seviyenin yakalanacağını düşündüklerini söyledi. Bankacılık sektöründe zorunlu karşılıkların yüksek kalmaya devam ettiğinin altını çizen Keskin, son beş yılda zorunlu karşılıklardan gelen maliyetin 20 milyar liranın üzerinde olduğuna dikkat çekti. Kiskin'in verdiği bilgilere göre, liranın üzerinde İlk yarıda sektörde tahsili gecikmiş alacak miktarı beklenenden daha yavaş arttı, sermaye yeterliliği yüksek kalmaya devam etti.

SORUNLU KREDİ MİKTARI 33 MİLYAR LİRA

Kredi-mevduat büyümesi arasındaki farkın Haziran sonu itibarıyla yüzde 5'ler düzeyine indiğine de işaret eden Keskin, sektörde 33 milyar liralık sorunlu kredi olduğunu, aynca 17 milyar liralık sorunlu kredinin de varlık yönetim şirketlerine satıldığını söyledi ve bu miktarın "yönetilebilir düzeyde" olduğunu ifade etti.

Bunun yanında özkaynak kârlılığında da düşüşlerin sürdüğüne işaret eden Keskin, faiz marjının bilançolar üzerindeki etkisinin yılın son çeyreğinde daha iyi olacağı öngörüsünde bulundu. Keskin, bankacılık sistemi açısından en çok talep ettikleri konunun sektör üzerindeki "kamusal yüklerin hafifletilmesi" olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği Hüseyin Aydın Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Mehmet:

Mutlaka hesap işletim ücreti kaldırılmalıdır.Vatandaş bankaya para yatırmaya korkar hale geldi, her ay hesabından muntazam olarak kesinti yapılıyor, sonra da deniliyor ki mevduatlar düşüyor.

9
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

YILLARDIR KREDİ KARTLARINA AİDAT ALINMAYACAK DİYOR HÜKÜMET REKLAM YAPIYOR AMA DİNLEYEN YOK BANKALAR KART AİDATI DİYE GENEDE ALIYOR,BUNU YETKİLİLERDE BİLİYOR,NEDEN YÖNETİCİLER MÜDAHALE ETMİYORLAR,O ZAMAN BİZİMLE DALGA GEÇMESİNLER,YÖNETİCİLERİN GÜCÜ VATANDAŞA YETİYORDA,BANKALARA GÜCÜ YETMİYORMU,

5
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

VATANDAŞ OLARAK BANKAYA GİDİYORUM HESAPLARIMI KAPATMAYA KAPATTIK DİYORLAR BELGE İSTİYORUM BELGE VERMİYORLAR,DAHA SONRA GİTTİĞİMDEN BİLGİSAYAR HATASI DEYİP ÜÇRET TALEP EDİYORLAR,ÜCRETİ ÖDE ONDAN SONRA TÜKETİCİ HAKLARINA GİT BAŞVUR,TÜKETİCİ HAKLARINA GİDİYORUM BİR ÇOK BELGE İSTİYORLAR, YÖNETİCİLER NEDEN BU KANUNLARI BANKALARA BİLDİRİP,KANUNLARIN CAYDIRICI ÖNLEMLERİNİ UYGULAMIYORLAR. VATANDAŞ KANUNLARA SAYGILI OLUP,MEMURLARA SAYGILI OLDUĞU İÇİN GİTTİKLERİ YERDE SESSİZCE KOVULUYORLAR.

4
0
yanıtYanıtla
ŞAKŞAKÇI:

KANUNLARIN,YÖNETMENLİKLERİN BANKALARDA HÜKMÜ YOK,VATANDAŞ HAKLARINI BİLMİYOR,BANKALARDADA VİÇDAN YOK,BANKALAR İSTEDİKLERİ MASRAFLARI KENDİ KURALLARINA GÖRE VATANDAŞTAN ALIYOR.VATANDAŞA İSTEDİĞİNİZ YERE GİDİN DİYORLAR,NEDEN KANUNLARIMIZ CAYDIRICI DEĞİL.

4
0
yanıtYanıtla
ankaralı:

Ben de anlayamadım şimdi vatandaşa bir iyiliği olmayan düzenlemelerin neyi düzenleyeceğini.Mesela, bankadan kredi kartı talep etmediği halde ismine kredi kartı çıkarılıp bu kartı alması için telefonla defalarca taciz edilen vatandaş artık bu rahatsızlıktan kurtarılacak mı? Bizlerden herhangi bir nedenle alınan dosya masraflarının mahkemesiz kolayca alımı sağlanacak mı

4
0
yanıtYanıtla
junky:

bankalar insanların cebindeki parayı yasal ve ya yasal olmayan yollarla hortumluyor. bu haramzadelerin belini kıracak bir devlet iradesi gerekli

3
0
yanıtYanıtla
asiye çevik:

tayip içkiyi yasaklasın hep dua etcem

0
1
yanıtYanıtla
as:

Haksız yere kesilen paraların hesap sahiplerine iadesi yapılmalı...Aidat-dosya masrafı vs..Çalışınca oluyomuş diye bilelim....

1
0
yanıtYanıtla
VADANDAŞ:

SAYIN TARIM BAKANIM ERZURUMDA SIĞIRLARADA GÖRÜLEN ÇİÇEK HASTALIĞINDAN BİR ÇOK HAYVAN TELEF OLDU LÜTFEN YARDIM EDİN HAYVAN DEĞERİNİN TAMAMI VERİLSİN MAĞDURUZ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title