Haberler

Banka Memuru ile Yazışıp Dolandırıcıları Dolandırdı

Güncelleme:

Kırşehir'de bir şahıs, telefonla kendisini arayıp polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmekten banka memuru ile yazışarak kurtuldu.

Kırşehir'de M.S.Ç adlı vatandaş, kendisini telefonla arayan ve polis olduklarını söyleyen dolandırıcıların elinden polislerin ve banka memurunun yardımıyla kurtuldu. Yaşadıklarını anlatan M.S.Ç, "Bankada bulunan paramın güvence altına alınması gerektiğini söyleyerek kendilerini polis ve savcı olarak tanıttılar" dedi.

2 SAAT KONUŞTU

2 saatlik telefon konuşmasında banka memuru ile yaptığı yazışma ile dolandırılmaktan kurtulduğunu anlatan M.S.Ç., "Benim iyiliğim için sözde savcı ve polis ile telefonda konuştum. Yanında kimse olmasın deyince şüphelendim. Bütün işlemleri yaparken tek başıma olmam gerektiğini belirttiler. Patronuma da yazarak telefonda dolandırıcılar var galiba diye yazdım. Polisler geldi ve ben bankaya gittim. Bankaya gideceksin ve telefonu kesinlikle kapatmayacaksın talimatı verdiler.

GİŞE GÖREVLİSİNİ DE UYARDI

Bankaya gittim ve gişe görevlisine elimle sus işareti yaparak, 'Para çekmişim gibi makbuz istiyorum', 'Dolandırıcılar telefonda', 'Poşetle kağıt verin' diye not kağıtlarına yazılar yazdım. Gişede bulunan memur da istediklerimi yaparak yardımcı oldu." diye konuştu.

BOŞ POŞET BIRAKTI

Bankadan aldığı poşetle arabasına bindiğini ve telefonu kapatmadığını ifade eden M.S.Ç., "Arabamda poşeti çok boş olarak gördüm ve içerisini peçete ile doldurdum. Poşeti istedikleri yere götürerek bıraktım. Polisler de beni takip ediyorlardı.

Poşeti bıraktıktan sonra başka bir bankaya giderek aynı işlemleri yeniden yaptım. Dolandırıcılar bizi kandıracaklardı, biz onları kandırdık. Yine polisler arkamdaydı ama dolandırıcılar amaçlarına ulaşamadı. Her gün haberlerde bu tür olaylara şahit oluyoruz. İnsanlar kesinlikle bu tür insanlara itibar etmemeli." ifadelerini kullandı.

POLİS DEVREDE

Polis, dolandırıcıların Kırşehir'de irtibatta olduğu kişi ve kişileri arıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kırşehir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (17)

BOMBACI MÜLAYİM:

BUNLARA BOMBALI POŞET BIRAKACAKSIN, ALINCA KUMANDAYLA HAVAYA UÇURMAK LAZIM. ÖTEKİLERE DE DERS OLUR.

35
1
yanıtYanıtla
....:

Kesinlikle başka türlü bitmez ama başka insanlara zararı önlemek lazım

yanıt0
yanıt0
Verin gitsin:

Bu ülkede dolandırıcılar bir şey olmuyor. 3 gün sonra serbest kalıyorlar.

31
0
yanıtYanıtla
Wagner Goetterdaemmerung:

adamları yakalatamamış ne anladım o zaman o kadar uğraşıcağına telefonu kapatsaydın yüzlerine

27
1
yanıtYanıtla
de:

:)) Yani ben de anlamadım, gelmemişler mi parayı ya da kağıtları almaya gelmeye? Yoksa polisler paketi bıraktıktan sonra dolandırıcıları beklemek yerine, kadını takip etmeye devam mı ettiler :))

yanıt25
yanıt0
BANKO:

Lan işin içinde bankacılar olduktan sonra FBI olsan ne yazar.

23
0
yanıtYanıtla
gagarin:

aferin delikanlı kızmış. bu kızı devlet hemen polis yapmalı. dürüst ve vatanını seven bir kız.

21
2
yanıtYanıtla
deli yaşar:

napın biliyonuzmu arandıkça kontör kazanın süreyi uzatın dolandırıcıadamı konuşturun köntör kazanın

21
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu kadar zahmete ne gerek var kapat telefonu olsun bitsin hırsızı yakalatamadıktan sonra habere bakarsan sanki dünyanın en büyük çetesini çökertmişler. Elde ne var HİÇ

20
0
yanıtYanıtla
,,,,:

helal telefonu kapat mesele kökten çözüm

yanıt0
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title