Haberler

Banka Kartı Sayısı Nüfusu İkiye Katladı

Güncelleme:

Kredi ve banka kartı kullanma alışkanlığı giderek tehlikeli biçimde arttıyor. Türkiye'de, banka kartı sayısı 160 milyonu aştı.

SON 1 YILDA PATLADI

Türkiye nüfusunu ikiye katlayan kart sayısı, bir yılda 6 milyona yakın artış gösterdi. Son bir yılda kredi kartı sayısı 448 bin 383 artarak 57 milyon 116 bin 31'e, banka kartı sayısı ise 5 milyon 398 bin 553 adet artarak 102 milyon 898 bin 748'e yükseldi.

KİMSEDE NAKİT YOK

Genellikle para çekme kartı olarak kullanılan banka kartlarının kartlı ödemelerdeki payı ise her geçen gün artıyor. 2011'de yüzde 12, 2012'de yüzde 15, 2013'de yüzde 18 olan banka kartlarının toplam kartlı ödeme adedi içindeki payı, yılın 9 ayında yüzde 21'e yükseldi. Ocak- Eylül 2014 döneminde kredi kartları ile 316 milyar, banka kartları ile 21,7 milyar lira ödeme yapıldı.

GEÇEN YILA GÖRE ARTTI

Banka kartları ile Ocak-Eylül 2013'de 16 milyar lira olan ödeme tutarı bu yılın aynı döneminde yüzde 35 büyüdü.

UZMANLARA GÖRE GİDİŞAT TEHLİKELİ

Uzmanlara göre kredi kartı sayısındaki büyük artış beraberinde bireysel borçlanmayıda hızla yükseltiyor.Ekonomik veriler göz önüne alındığında bu durum vatandaş için önemli bir risk oluşturuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Eylül Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

SAMSUN:

AKP Lİ İNSAN GURURUNU HALSİYETİNİ MEMLEKETİNİ PARA İÇİN SATMIŞ ADAMDIR BUNU UNUTMAYIN

10
1
yanıtYanıtla
SAMSUN:

allah daha beter etsin bu milleti gurursuzlar

4
3
yanıtYanıtla
muhsin:

çok yerinde söyledin aferim

yanıt1
yanıt0
SAMSUN:

etrafımız da komşumuz bile kalmadı bir içsavaş çıksa bu yaşlılar çoluk çocuk nereye sığınacaklar bilen varmı???

5
0
yanıtYanıtla
44 lü:

ayagını yorganına göre uzatma ondan sonra vay efendim ben açım geçinemiyorum icralık oldum deniliyor çok enteresan en iyisi benim gibi yapın bankalara bulaşmayın cebinizde nakitiniz oldugu kadar harcayın

2
2
yanıtYanıtla
HASAN1453:

Kafanıza silah mı dayıyorlar kredi kartı ile borçlanmanız için kafasızlar. Ayağını yorganına göre uzatacaksın. Bu kural dünyanın her yerinde böyledir. Bu beyinsizleri anlamak gerçekten çok zor. Şimdi kalksan kredi kartı ile borlanmayı yasaklasan bu seferde borçlanma özgürlüğümüzü elimizden alamazsınız diye bağırmaya başlarlar. Gel de çık işin içinden bakalım.

0
0
yanıtYanıtla
HasanMobil-IOS:

Daha ne tehlikesinden bahsediyorsunuz? Toplum olarak yabancı bankaların kölesi olduk, onlara çalışıyoruz

0
0
yanıtYanıtla
muhitdin:

memura emekliye yüzde üç hakime bin tl

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title