Haberler

Banka Görevlileri, Vatandaşı 44 Bin Dolandırılmaktan Son Anda Kurtardı

Samsun’da bir okulda hademe olarak görev yapan Hasan Yıldız, kendini savcı ve polis olarak tanıtan kişilere 44 bin lira kaptırmaktan, banka görevlilerinin dikkati sayesinde kurtuldu.

Samsun'da bir okulda hademe olarak görev yapan Hasan Yıldız, kendini savcı ve polis olarak tanıtan kişilere 44 bin lira kaptırmaktan, banka görevlilerinin dikkati sayesinde kurtuldu.

Olay, İlkadım İlçesi Kale Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı üzerinde bulunan Ziraat Bankası şubesinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Derecik İlköğretim Okulu'nda hademe çalışan 40 yaşındaki Hasan Yıldız, işten çıkıp öğlen yemeğine eve gittiği sırada telefon dolandırıcıları tarafından arandı. Kendisini polis olarak tanıtan telefondaki dolandırıcı, Hasan Yıldız'dan Ekrem Özer adına Ziraat Bankası'na 44 bin lira para yatırmasını istedi. Bunun üzerine Derecik Mahallesi'nden çıkıp soluğu Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Ziraat Bankası şubesinde alan 40 yaşındaki hademe, 44 bin lirayı yatırmak için banka yetkilileri ile görüştü. Banka görevlilerinin dikkati ve uyarısı ile dolandırıldığını anlayan Hasan Yıldız, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu Amirliği ekipleri, olayı soruşturmak için gelen sivil polis ekiplerine de inanmakta zorlandı. Konuştuğu bir yakınının "Gerçek polis mi?" diye sorması üzerine gerçek polis, "Türk polisi" diye cevap verdi.

Yıldız, dolandırıcılara 44 bin lira yatırmaktan son anda kurtulurken, dolandırıcılardan da şikayetçi olacağını polislere bildirdi. Okuldan çıkıp yemeğe gittiği sırada kendisini 'polis' olarak tanıtan bir kişi tarafından telefonla arandığını söyleyen Hasan Yıldız, "Bana, 'Ziraat Bankası'na git, 44 bin lira Ekrem Özer adına yatır' dedi. Ben de paraya yatırmak için bankaya geldiğimde tekrar arayıp 'ben savcıyım' dedi. İkide bir aradı. Ondan sonra böyle oldu. Parayı yatırmak için görüştüğüm banka yetkilileri beni uyardı. Banka yetkililerinin uyarmasıyla dolandırılmaktan son anda kurtuldum" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Bankası Hasan Yıldız Derecik Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title