Haberler

Bank Asya'da Ortaklar Dava Açmaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

TMSF'nin, şeffaflık gerekçesiyle yönetimine el koyduğu Bank Asya'nın ortakları karara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

TMSF dün yaptığı açıklamada da Bank Asya ile ilgili kararı, 2001 krizinde yaşanan batan bankalar olayı ile ilişkilendirdi. "Zamanında gerekli tedbirler alınmadığı için, 2001 krizinde bankaların battığı, vatandaşların mağdur olduğu" kaydedilen açıklamada, "Batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi için, bankanın hissedarlarını, müşterilerini, bankacılık sektörünü ve Türkiye ekonomisini korumak amacıyla" tedbir alındığı ifade edildi. Bank Asya şubelerinde dün mevduat giriş çıkışında hareketli saatler yaşandı. Bank Asya'da, bazı hissedarlara ilişkin oluşan şeffaflık kaygıları nedeniyle yönetim TMSF tarafından üstlenilirken, sektör temsilcileri evraklar tamamlansa bile sürecin tersine dönmesini beklemiyor. Hisselerin yönetim hakları TMSF'ye geçen ortaklar, konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

DAVA AÇACAKLAR

DÜNYA'nın konuştuğu bankacılık çevreleri süreçte bir geri dönüş olmasını beklemediklerini ifade ederken Bank Asya'nın eski Genel Müdürü Ahmet Beyaz, şu değerlendirmede bulundu: "Bu yapılan işlem hukuken tamamen sorunlu. Bunu bizim ortaklarımız dava edecekler. Bugüne kadar yapılan bunca haksız hukuksuz işleme zaten ortaklarımız dava açtı. BBDK, SPK, yalan haber yapanlara karşı hukuki süreç devam edecektir. Yarın bu haksızlığı hukuksuzluğu yapanlar bunun karşılığını göreceklerdir. Demokratik hukuk devleti içerisinde bunların neticeleneceğine inanıyoruz. Yaşanan olaylar ortaklarımız tarafından kesinlikle yargıya taşınacaktır. Haksız bir uygulama olduğunu da herkes alenen görmüş olacak. Bizim açımızdan Bank Asya'ya bir şey olmadı. Bank Asya'da şu anda bir mağduriyet yok. Benim müşterilerimizden istirhamım bir yıldır sahip çıktıkları bankalarına aynı şekilde sahip çıksın."

HİSSEDARLAR

Bankanın sermayesinin yüzde 10 ve daha fazlasına sahip olan, yönetim ve denetimini doğrudan veya dolaylı olarak tek başına elinde bulunduran ortağı ise bulunmuyor. Bankanın hisselerini elinde bulunduran ortaklar listesine göre, Ortadoğu Tekstil'in yüzde 4.89, Forum İnşaat'ın yüzde 3.85, Osman Can Pehlivan'ın yüzde 3.11, Sürat Basım Yayın'ın yüzde 2.7, BJ Tekstil'in yüzde 2.26, Abdulkadir Konukoğlu'nun yüzde 2.23 ve diğer ortakların yüzde 26.91 payı bulunuyor. Bank Asya'nın ortaklık yapısı, yönetim kurulunu belirleme yetkisine sahip A Grubu (yüzde 40) imtiyazlı paylar ile B Grubu (yüzde 60) paylardan oluşuyor. Kontrolü alınan paylar, yüzde 40'lık A Grubu hissenin yüzde 63'ünü oluşturuyor.

"BANKAYA EL KONMASI HUKUKİ BİR KARAR DEĞİL"

İstanbul Analytics'den Ekonomist Atilla Yeşilada, Bank Asya'ya el konmasının Gülen Cemaati ile AKP arasında süregelen kavganın dışında, hukuki gerekçeleri sağlam bir karar olarak yorumlanmasının güç olacağını belirtti. Teneo Intelligence Analisti Wolfango Piccoli, kararın Türkiye'deki düzenleyici kuruluşların bağımsızlığına dair artan endişeleri desteklediğini kaydetti.(Kaynak:Dünya)


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bank Asya Ortaklar Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

eda gök:

kar payı diyerek herkesi bankaya çektiler insanlarda faiz yok kar payı diyerek koştular bank asyaya versinler o kadar milletin hakkını işte tam buna denir kul hakkı diye

6
9
yanıtYanıtla
AnadoluMobil-ANDROID:

nekadar para topladiniz kim nekadar kar etti aciklayin ve milletin payina dusen kari odeyin nasil oluyorda bu kar faiz seviyesinin biraz altinda oluyor hangi ise para yatirdiniz ne kar ettiniz gercekten ticaretten mi karetti yoksa diyer bankalar gibi faiz duzenimidir tabikide farkli yoldan gidiyorsunuz ama ayni yere gidiyorsunuz bankalarin hepsi faiz sistemi ile isliyor milleti kandirmayin bu sistemi inançlı insanlar deyilde genellikle inanci zayif insanlar savunuyor bu celiski deyilmidir .

6
7
yanıtYanıtla
DİRİLİŞ. Mobil-IOS:

Uyan Müslüman faiz haramdır, karpayı falan bunlar yalan hep haram hep haram faiz

7
5
yanıtYanıtla
Mutlu canMobil-IOS:

Tamamen siyasi. Siyasetin ne kadar pisliğe battığının kanıtı. Dolar ay sonuna 3 lira

7
4
yanıtYanıtla
halk:

kedidir kedi o kediyi bulun hemen

4
3
yanıtYanıtla
Erdem Taşer:

Herkeste bir körlük, bir akıl tutulması, bir kin. Olacak iş değil bir devletin kendi bankasını batırmaya çalışması. Sermaye yapısı güçlü, bütün denetlemelerden sorunsuz çıkmış. Amaç belli, bir kesimi cezalandırmak. Muhalif istenmiyor, sıra diğer muhaliflere de gelecek. Bugün ses çıkarmayan yarın pişman olabilir. Cemaat bankası mı nedir bilmem ama Bankasya''ya destek olma zamanı. Hiç hesabım yoktu, gidip açtıracağım.

1
2
yanıtYanıtla
Pumbur:

Bence böylesi daha iyi oldu neden diye sormayın bende bilmiyorum ama içimden gelen hislerimi yazdım. . .

2
1
yanıtYanıtla
DOLAR ALANI GÖREN VARMI:

Biri ''ben Müslümanım'' derse inanırız. Bankasya ''faizsiz bankayım'' diyor. Eğer beyana inanılmıyorsa, ''hırsızlık yapan, yalan söyleyen, iftira atan. . . . . . '' kişinin, (dese bile) Müslüman olduğuna inanılmaz.

2
0
yanıtYanıtla
AVRUPALI:

YOLSUZLIK DAVALARIRI ÖRT BAS ETMEK İÇİN, MUHALİF ÇÖKERTME POLİTİKASINA ASLA İZİN VERİLMELİDİR. ULUS ARASI HUKUK KURULLARINA KADAR TAŞINMALIDIR. BU KADAR GÜVENSİS, KEPALİK ORTAMINA, BAŞIN BELA ALMAK İÇİN KİMSE GELİPTE YATIRIM YAPMAZ. . .

1
1
yanıtYanıtla
UZMAN:

BİR KAÇ İSİM VAR. VE ''DİĞER ORTAKLAR''. . KİM BU DİĞER ORTAKLAR. . . SAKINCA MI VAR AÇIKLANMIYOR. . . AH ULAN İSRAİL. . . BUNLARI SEN BAŞIMIZA SARDIN. . . EEE BU LAFI MI UNUTMAYIN. ''BİR YERDE PARA VARSA, MUTLAKA ORADA YAHUDİ''DE VARDIR''

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title