Haberler

Bangladeşli Ateist Yazar Parçalanarak Öldürüldü

Güncelleme:

Köktendinciliğe karşı verdiği mücadeleyle tanınan Bangladeşli ateist yazar, satırlarla paramparça edilerek öldürüldü.

ABD'de yaşayan ve Amerikan vatandaşı olan Avijit Roy, eşiyle birlikte bir kitap fuarına katılmak için gittiği Bangladeş'in başkenti Dakka'da saldırıya uğradı.

SATIRLARLA SALDIRMIŞLAR

BBC'nin haberine göre yazar ve eşine satırlarla saldıran grup, Roy'un kendisi gibi blog yazarı olan eşi Rafida Ahmed'i de ağır yaraladı. Polis henüz saldırganların kimliği ile ilgili vermedi ancak Roy'un laikliği savunan yazıları dolayısıyla tehdit edildiği belirtiliyor.

DAHA ÖNCE DE BÖYLE OLAYLAR OLMUŞTU

Yerel emniyet müdürü Sirajul İslam, "Saldırıya birkaç kişi katıldı ve aralarından en az ikisi Roy ile eşine doğrudan vurdu. Saldırı sonrasında iki kanlı satır bulduk" dedi.

Çoğu Müslüman, 160 milyon nüfuslu laik bir ülke olan Bangladeş'te daha önce de benzeri saldırılar olmuş, polis bu saldırıların ardında fanatik dincilerin olduğunu söylemişti.

Ülkede 2013 yılında da yine blog'unda aşırı dinciliğe karşı yazılar yazan Ahmed Rajib Haydar Dakka'daki evi yakınlarında suikasta uğradı. 2004'te ise yine aynı kitap fuarına katılan yazar Hümayun Azad, evine dönerken uğradığı saldırıda ağır yaralanmıştı.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bangladeş Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (263)

İskiliplimobilWeb@haberler.com:

Ateist laikleri de gördük. Sarığını çıkarmadı diye koskoca bir alimi astılar. Unutmadık...

1091
7
yanıtYanıtla
ccc:

keske türkiyedeki din düsmani kafirleride böyle parcalasalar

741
13
yanıtYanıtla
TERÖR DİNİ İSLAMmobilWeb@haberler.com:

islam terör savaş kan ölüm barbarlık adaletsizlik eşitsizlik terör dinidir isteyen kuranı okusun kitap okumak istemeyen burdaki yorumları okusun tatlı su müslümanları işlerine gelmeyince mağdur edebiyatı yapıp ışide laf ederler ama maskeleri düştüğünde gerçek yüzleri ortaya çıkıyor islam ve müslüman terörüne karşı yaşasın abd ab israil rusya elimde güç olsa kabeyi yıkar tüm müslümanları yokederdim bunlardan başka türlü kurtuluş yok

15
543
yanıtYanıtla
yusuf:

türkiyenin yüzde doksanı müslümanmış peeh yorumlara bakın anlarsınız 90 yıllık cumhuriyetin bu milleti ne hale getirdi milletin çoğu ateist olmuş müslümanım diyenlerde müslümanlıktan utanır hale gelmiş neymiş dinimizi kirletiyorlar ulan adam haketmiş o da gerekeni yapmış biraz dik durun ya ezik müslümanlar

16
132
yanıtYanıtla
OGUZ:

AMERİKA: ZATEN BU ADAM ATEİST OLMASA İSLAM DİNİNE SALDIRMASA HİÇ OTURMA İZNİ VEYA VATANDAŞLIK VERİRMİ AMERİKA BU NORMAL

21
93
yanıtYanıtla
doktor:

dinleriniz bir gün yerin dibine batacak

66
36
yanıtYanıtla
Mesut kara:

DIN olmasa daha yasanir olacak dunya

67
29
yanıtYanıtla
Fatih:

Şimdi darwin kurtarsın arkadaşı

53
36
yanıtYanıtla
Özgürlüğün bedeli:

Sende kına yak.

yanıt4
yanıt2
realist:

bakalım senin gibi acımasız pislikleri kim kurtarcak öbür tarafta

yanıt5
yanıt12
Tüm 263 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title