Haberler

Bangladeş Ticaret ve Yatırım Potansiyeli Toplantısı"

İzmir Ticaret Odası'nda (İTO), Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Allama Siddiki'nin katılımıyla düzenlenen "Bangladeş Ticaret ve Yatırım Potansiyeli Toplantısı"nda iki ülke arasındaki potansiyel ticaret ve yatırım konuları tartışıldı.

İzmir Ticaret Odası'nda (İTO), Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Allama Siddiki'nin katılımıyla düzenlenen "Bangladeş Ticaret ve Yatırım Potansiyeli Toplantısı"nda iki ülke arasındaki potansiyel ticaret ve yatırım konuları tartışıldı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Bangladeş'in dünyada tekstil ve hazır giyim sektörü ile öne çıktığını, düşük iş gücü fiyatıyla önemli yatırımları çektiğini anımsatarak, Türkiye'den tekstil ve hazır giyim firmalarının da Bangladeş'te yatırımı bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin Bangladeş'e yaklaşık 800 milyon dolar dış ticaret açığı verdiğine işaret eden Demirtaş, " Bangladeş'e ihracatımız yaklaşık 200 milyon dolar. Bu ülkeden ithalatımız ise yaklaşık 1 milyar dolar. Dış ticaret dengesi Bangladeş lehine ancak bundan dolayı üzüntü duymuyoruz. Aksine bu ülkenin gelişimine, büyümesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz ve ticari ilişkilerimizin daha da gelişeceğine inanıyoruz." dedi.

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Allama Siddiki de ülkesinin yatırım olanaklarını ve avantajlarını anlattı.

Siddiki, Bangladeş'in nüfus bakımının dünyanın 8'inci büyük ülkesi olduğuna dikkati çekerek, ülkesinin giderek artan bir genç nüfusa sahip olduğunu, yaklaşık 100 milyon kişinin iş gücüne dahil olduğunu ifade etti.

Ülkesinde yatırım yapılması için hükümetinin sağladığı avantajları aktaran Siddiki, "Bangladeş'teki yatırım ve ticarete yönelik olumlu devlet politikaları, liberal yatırımı ortamı, düşük maliyetli iş gücü, komşu ülkeler arasındaki en düşük enerji giderleri, bölgesel ve küresel pazar kolay erişim, güçlü teşvik, avantajlı vergi politikaları, gelişmiş altyapı hizmetleri bunlardan bazıları." diye konuştu.

Siddiki, Türk yatırımcıların ülkesinde başta inşaat olmak üzere iş makineleri sanayisi, enerji, tarıma dayalı sanayi ve ulaştırma gibi alanlarda yatırım yapabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bangladeş Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title