Haberler

Bangladeş'teki İdam Kararları

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bangladeş'i kendimizden ayrı görmüyoruz.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, " Bangladeş'i kendimizden ayrı görmüyoruz. Medeniyet bağı olan iki ülkeyiz. Bir ölümü engelleyebilir miyiz? Bir insanın daha hayatta kalmasına katkı sağlayabilir miyiz? Bunun için sivil toplum örgütleri olarak yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve yapabileceklerimizi değerlendirdik" dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin'i kabul etti.

Kabulün ardından heyetle birlikte Dışişleri Bakanlığı çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Yalçın, görüşmenin temel amacının sivil toplum örgütleri olarak bölge ve dünyada cereyan eden olaylara ilişkin duyarlılıklarını paylaşmak olduğunu söyledi.

Görüşmeden hem Türkiye'nin sorun alanlarına dönük çözüm önerilerini hem de yakın coğrafya başta olmak üzere tüm medeniyet havzalarındaki insana ve insanlığa dair görüşlerini paylaştıklarını belirten Yalçın, "Türkiye olarak insani yardımlarda dünyada ilk üçteyiz. Ancak, burada ayni ve nakdi yardım perspektifinden bir değerlendirme daha doğru ifadeyle mali bir çerçeve var. Biz, bunun yanına, ölümleri engelleyen, iç çatışmaları, ülke savaşlarını, toplumların zulüm-mazlum karşıtlığına mahkum edilmemesini, insan haklarının ve insan onurunun korunmasını sağlayacak 'merhamet diplomasisi' ve 'insani felaketleri önleyici diplomasi' noktasında önemli ve değerli işler yaparak dünyada ön sıralarda olmak istiyoruz" diye konuştu.

Yaptıkları ziyareti "Merhamet Diplomasisi" oluşturmaya dair öncü adımlardan biri olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Görüşmenin ana konusu medeniyet havzamızda yer alan Bangladeş'te yaşanan gelişmeleri, Cemaati İslami mensuplarına yönelik yargı süreçleri ve vicdanları kanatan idam kararlarıyla ilgili endişelerimizi dile getirdik. Mevcut Genel Başkan Motiur Rahman Nizamı ise üç ayrı davadan idamla yargılanıyor. Şuan Genel Sekreter Ali Ahsan Muhammed Mücahit'in idamı söz konusu. Genel Sekreter idam edilirse sıranın Genel Başkan Motiur Rahman'a geleceği konuşuluyor. Bangladeş'i kendimizden ayrı görmüyoruz. Medeniyet bağı olan iki ülkeyiz. Bir ölümü engelleyebilir miyiz? Bir insanın daha hayatta kalmasına katkı sağlayabilir miyiz? Bunun için sivil toplum örgütleri olarak yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve yapabileceklerimizi değerlendirdik."

Kaynak: AA / Güncel

Naci Koru Memur Sen Bangladeş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title