Haberler

Bangladeş'te Saldırganlar Restoran Bastı! 1 Polis Öldü, 20 Kişi Rehin

Güncelleme:

Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir restoranda yaklaşık 20 kişiyi rehin alan silahlı saldırganlarla polis arasında çatışma çıktı. Olayda 1 polis öldü, 5 polis de yaralandı.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir restoranda yaklaşık 20 kişiyi rehin alan silahlı saldırganlarla polis arasında çatışma çıktı. Bangledeş polisi, krizi rehinelere zarar gelmeden çözmeye çalışıyoruz derken yabancı ajanslar IŞİD yanlısı sosyal medya hesaplarının eylemi üstlendiğini bildiriyor.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir restoranda yaklaşık 20 kişiyi rehin alan silahlı saldırganlarla polis arasında çatışma çıktı.

YEREL MEDYA: PERSONELLE MÜŞTERİLER REHİN

Bangladeş medyası, yerel saatle 21.20'de büyükelçilik binalarının da yer aldığı Gülşen bölgesindeki Holey Artisan Bakery adlı restoranı basan saldırganların ateş açıp personelle müşterileri rehin aldığını duyurdu.

1 POLİS ÖLDÜ, 5 POLİS YARALI

Bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildiği belirtildi. Restoranın çevresini kordona alan güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında çatışma çıktığı bildirildi. Çatışmada 1 polis hayatını kaybederken 5 polis de yaralandı.

Dakka'daki ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada silah sesleri duyulduğu ve rehinlerin hala içeride olduğu kaydedildi.

"ÖNCELİĞİMİZ REHİNELERİN HAYATINI KURTARMAK"

Bangladeş'te Özel Kuvvet'in Komutanı Benazir Ahmed, başkent Dakka'daki diplomatik bölgede silahlı saldırganlar tarafından bir restoranda rehin alınan yaklaşık 20 kişiyi kurtarmak için çaba harcadıklarını açıkladı.

"NE İSTEDİKLERİNİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Ahmed, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yolunu kaybetmiş bazı gençler, restorana girip saldırı düzenledi. Birkaç kişi, restorandan kaçmayı başardı. Olayı, rehinelere zarar gelmeden çözmek istiyoruz. Saldırganlarla konuşup ne istediklerini öğrenmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİĞİMİZ REHİNELERİ KURTARMAK"

Polisin büyükelçilik binalarının da yer aldığı Gülşen bölgesindeki Holey Artisan Bakery adlı restoranı basan saldırganlarla çatışmaya girdiğine işaret eden Ahmed, "Önceliğimiz, rehinelerin hayatını kurtarmak." dedi.

Rehineler arasında yabancıların da bulunduğu sanılıyor.

8-9 SALDIRGAN SİLAH VE BOMBALARLA GİRDİ

Saldırının düzenlendiği "Holey Artisan Bakery" restoranında çalışan ve son anda kaçmayı başaran Sumon Rıza, 8-9 saldırganın silah ve bombalarla restorana girdiğini söyledi. Rıza, saldırganların personel ve müşterileri silah zoruyla rehin aldığını kaydetti.

Bangladeş medyası ise, saldırganların birkaç bombayı patlattığını ve polisle çatışmaya girdiğini duyurdu.

Görgü tanıklarından Rashila Rahim, önce bir patlama sesi duyduklarını daha sonra silah sesleri geldiğini söyledi. Camlarının kırıldığını belirten Rahim, iftar için dışarı çıkan yakınlarından haber alamadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bangladeş Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

zeynep:

Allahim sen bizleri yoklukla sikintiyla hastalikla sevdiklerimizle imtihan etme . Bizlere yasama sevinci her turlu zorluga karsi dayanma gucu ver Rabbim . Allahim sen afedicisin af etmeyi seversin butun ummeti Muhammedi ve bizleride affet Rabbim . Cennetini cemalini ilk gorenlerden olmayi bizlere nasip et Amin Amin Amin Velhamdulillahi Rabbilalemin .

9
1
yanıtYanıtla
eylül:

Dualariniz kabul olsun Ordularimiz daha güclü olsun ALLAHIM Türkiyemizin gücüne güc kat Müslümanlarin günahlarini bagisla Ülkeme bolluk bereket ver ALLAHIM Dualarimizi kabul eyle Amin

yanıt6
yanıt0
E yani:

İŞidişini biliyor ha Bangladeş ha Türkiye geri kalmış fakir ve yobazzlarla dolu zavallı bi ülke

6
2
yanıtYanıtla
ist:

Diyanet işlerinin deyişine 40 huri garinti, kısa yoluda işid e katılıp hemen cennete gidip fıstıklara kuşmak deniliyor.

5
1
yanıtYanıtla
tr:

cenneteki 40 huri hikayesiyle hem camiler dolup taştı hemde işid gibi terör örgütleri çoğaldı ve uyanıklarda hırhızlıkla ayakkabı kutularını doldurdu asalaklarda el çalıyor.

2
4
yanıtYanıtla
BZKRLI:

DUALARIN KABUL OLSUN ISTEKLERIN KABUL OLSUN BÜTÜN AILEMIZIN GELMIS GECMIS BÜTÜN NESLIMIZIN GÜNAHLARINI RABBIM BAGISLASIN BIZEDE HAYIRLI ÖMÜR NASIP ETSIN INSAALLAH BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN GÜNAHLARI BAGISLANIR ARKADASIM BENIM AILEMEDE DUA ET INSAALLAH DUALARIN KABUL OLUR

4
0
yanıtYanıtla
şehitlik edebiyatı üzerine:

Devletler kimin şehit olduğunu kimin olmadığını çıkardıkları insan ürünü yasalarla tesbit ediyor :))Halbuki kimin şehit olduğunu bir tek Allah bilir. . . Bizim ülkede şehitlik ekmek peynir gibi olmuş :))asker polis olup çatışmada ölmen seni garanti banko kaskolu şehit olduğun anlamına gelmez. . Şehitlği bir tek Allah bilir bir tek o tayin eder. . .

3
1
yanıtYanıtla
BZKRLI:

ALLAHIM GÜNAHLARIMIZI BAGISLA SEVEVDIKLERIMINDE SEVENLERIMINDE BÜTÜN MÜSLÜMANLARINDA HERKEZLERIN GÜNAHLARINI BAGISLA ALLAHIM SEVDIKLERIMIN SEVENLERIMIN MÜSLÜMANIM DIYENLERIN GÜNAHLARINI BAGISLA YARABBIM KABIR AZABI CEKTIRMEDEN CENNETINE GIRMEYI NASIP ET BIZLEREDE CENNET EHLI OLARAK SON NEFESIMIZI VERMEYI NASIP ET ALLAHIM

3
0
yanıtYanıtla
selim:

dinler yoktur o kitapları insanlar yazmıştır kaynağı ise sümer mitolojisinden derlemedir

2
1
yanıtYanıtla
kerim:

akp geldi ateist oldum işid akp gibi islami kurumlar dinlere zarar veriyor

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title