Haberler

Bangladeş'te Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesine Donanım Desteği

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Bangladeş'in başkenti Dakka'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesinin donanımına destek verdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bangladeş'in başkenti Dakka'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesi'nin donanımı gerçekleştirildi.

Bangladesh University of Professionals bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkçe eğitimin yanı sıra Türk kültürünün de tanıtımında büyük rol oynayan Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesi'nin donanımı TİKA tarafından tamamlanarak, modern bir görünüm ve altyapıya kavuşması sağlandı. Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Hüseyin Müftüoğlu'nun yanısıra, rektör, dekanlar ve pek çok akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen törende, iki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliğinin son yıllarda oldukça arttığı vurgulandı. Konuşmacılar ayrıca, öğrenci değişimleri ve kardeş üniversite uygulamasının önemine değindi.

Yaklaşık iki bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversite, askeri bir üniversite olarak kurulup, geçtiğimiz yıllarda Bangladeş Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınmıştı. Üniversite, öğrenci değişimi programları aracılığıyla ya da çeşitli uzman değişimi programları ile eğitimini ülkemizde sürdürmek isteyen Bangladeşlilere de Türkçe eğitim hizmeti sunuyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bangladeş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title