Haberler

IŞİD Bangladeş'te Restoran Basıp Dehşet Saçtı! 20 Sivil Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Bangladeş'in başkenti Dakka'da yabancı diplomatların gittiği restoranı basan IŞİD'li teröristler, rehin aldıkları 33 kişiden 20'sini öldürdü. Operasyonda 6 terörist öldürüldü, 13 rehine kurtarıldı.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da yabancı diplomatların sıklıkla gittiği bir restorana dün akşam baskın düzenleyen IŞİD'li teröristler 33 kişiyi rehin aldı. İlk çatışmada 2 polis öldü, 30 polis yaralandı. Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, saatler süren operasyonda 13 rehinenin kurtarıldığını, 20 sivilin hayatını kaybettiğini ve 6 saldırganın öldürüldüğünü, 1 saldırganın ise canlı olarak ele geçirildiğini duyurdu. Kanlı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da diplomatların ve yabancıların sıkça gittiği bir restoranı basan silahlı saldırganlar tarafından baskın düzenlenmiş ve içeride bulunanlar rehin alınmıştı.

OPERASYON SABAHA DEK SÜRDÜ, 13 REHİNE KURTARILDI, 20 SİVİL ÖLDÜ

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen baskının ardından başlatılan operasyon sabahın erken saatlerine kadar sürdü. operasyon kapsamında 13 rehine kurtarılırken, 20 sivil de hayatını kaybettiği bildirildi. 6 saldırgan öldürülürken, 1 saldırgan canlı olarak ele geçirildi. Kurtarılan rehineler arasında Japon ve Sri Lanka vatandaşlarının da bulunduğu öğrenildi.

EL BOMBASI ATIP PERSONEL İLE MÜŞTERİLERİ REHİN ALDILAR

Yerel saatle 21.20'de büyükelçilik binalarının da yer aldığı Gülşen bölgesindeki diplomatların sıklıkla gittiği Holey Artisan Bakery adlı restoranda meydana gelen olayda, sekiz dokuz saldırgan el bombası attıkları restoranda personel ile müşterileri rehin aldı. Restoranın çevresini saran güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında çatışma çıktı. 2 polis memuru yaşamını yitirirken 30 polis yaralandı.


IŞİD: 20'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

Saldırıdan kaçan restoran çalışanı Sumon Reza Jamuna TV kanalına, saldırganların 'Allahu Ekber' diye bağırdığını söyledi. IŞİD'e yakın Amak haber ajansı saldırıyı terör örgütünün üstlendiğini duyururken, ölü sayısının ise 20'den fazla olduğunu iddia etti.


TERÖRİSTLERDEN 6'SI ÖLDÜRÜLDÜ, 13 REHİNE KURTARILDI

Yaklaşık 35 kişiyi rehin alan saldırganlardan 6'sının öldürüldüğü bildirildi. Polis yetkilileri, yüzlerce güvenlik görevlisi ve zırhlı araçların katılımıyla bütün gece devam eden operasyonda 13 rehinenin kurtarıldığını açıkladı.

İtalya'nın Bangladeş Büyükelçisi Mario Palma, rehin alınanlar arasında 7 İtalya vatandaşının bulunduğuna dair iddiaların araştırıldığını söyledi.


2 POLİS ÖLDÜ, 30 POLİS YARALANDI

Dün gece saldırganla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirdi, yaklaşık 30 polis de yaralandı. Merkezi ABD'de bulunan SITE İstihbarat Grubu, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Amaq haber ajansının "Saldırıyı IŞİD komandoları düzenledi" ifadeleri kullandığını duyurdu.


OBAMA'YA BRİFİNG

Bangladeş Özel Polis Gücü Müdürü Benazir Ahmed, rehin alınanlar arasında çok sayıda yabancı olduğunu söylerken "Barışçıl bir şekilde çözmek istiyoruz. Saldırganlarla konuşmaya çalışıyoruz. Birincil önceliğimiz içeride tutulan insanların hayatı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, rehineler arasında Amerikan vatandaşı olup olmadığının henüz bilinmediğini söyledi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama'nın saldırıyla ilgili brifing aldığı, gelişmeleri izlediği belirtildi.


YABANCILARIN YOĞUN OLARAK GİTTİĞİ YER

Baskına uğrayan restoranın; Bangladeş'te yaşayan yabancılar, diplomatlar ve orta sınıf aileler için popüler bir mekân olduğu belirtiliyor.


Bangladeş'te 2013 yılından bu yana radikal İslamcı gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırılarda artış yaşanıyor.

Ülkede 2013'ten bu yana 20'den fazla ateist yazar, dini azınlık mensubu, siyasi eylemci ve yabancı yardım kuruluşu görevlisi öldürüldü.

Hükümet son dönemde bu saldırıları gerçekleştirdiği düşünülen gruplara yönelik operasyonlarını artırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Bangladeş Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (30)

Gazi:

Bu isid denen yamyam sürüşü niye israil e dokunmuyor

21
0
yanıtYanıtla
Türkiye''de olanlara bakın:

Türkiye''deki işid yapılanmasına neden devlet göz yumuyor.

yanıt10
yanıt3
empati kur:

sen niye israile bişey demiyon madem müslümansın

yanıt0
yanıt1
yusuf:

devlet ısıde nerede yapılanmasına ızın verıyormus yazda okuyalım! ıftıracı asaglık mahlukatlar sızı!

yanıt2
yanıt2
HERKES BİZ Mİ KARDEŞ:

ADAMLAR DIŞARDAN KUŞ GİRDİRMİYOR ÜLKELERİNE

yanıt0
yanıt1
Adınızı Yazın:

Müslüman ülkeler arasında nispeten en düzgünü ülkemiz. Türkiyeye gelmek isteyen tüm müslümanlara vize uygulanmalı. Müslümanlar potansiyel tehlike. Ben bile böyle düşünüyorsam müslüman olmayan ülkeler kim bilir nasıl düşünüyordur. Rusyadan gelenlerin de adına bakılmalı oradan gelen müslümanlardanda sorun çıkıyor.

18
2
yanıtYanıtla
Brtcn:

işid ile ve hükümetin söylemleriyle ılımlı müslümanları adım adım dinden uzaklaşıyor. Çocuğum diyorki bizim sınıftakilerin yarısı ateist . . . . Bu günün çocukları yarının büyükleri. Türkiye dinsel açıdan bölümeye başladı. Dindar nesil yetiştireceğiz diyenler göreceklerki ters tepecek.

16
0
yanıtYanıtla
F ye cevap:

asıl sen bir iq testi yaptırsan, seviyen maymunlardan bile düşük çıkar

yanıt1
yanıt1
MERT:

KAFİR İŞİD

11
3
yanıtYanıtla
ANTI MERT:

KAFIR IRAN KAFIR

yanıt3
yanıt11
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title