Haberler

Bandırma Vapuru'ndaki Kayserili Doktor

Eski Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin tarafından kaleme alınan "Atatürk'ün Doktoru Kayserili Behçet Adil" adlı kitapta, kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun'a giden Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında Kayserili doktorun da yer aldığı belirtildi.

Eski Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin tarafından kaleme alınan "Atatürk'ün Doktoru Kayserili Behçet Adil" adlı kitapta, kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun'a giden Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında Kayserili doktorun da yer aldığı belirtildi.

Şahin'in kitabında, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basan ve ulusal kurtuluş mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal'i taşıyan Bandırma Vapuru'nun kaptanı İsmail Hakkı Durusu'nun Kayserili olduğu, kaptanla birlikte Atatürk'ün doktoru Kayserili Tabip Yüzbaşı Behçet Adil Feyzioğlu'nun da vapurda Atatürk ile birlikte olduğu bilgisi yer aldı.

Kayseri'de adı pek bilinmeyen ve tarihçiler tarafından "Bilinmeyen Kahraman" olarak tanımlanan Dr. Behçet Adil Feyzioğlu'nun, Samsun'da yakılan Kurtuluş Savaşı meşalesinin önemli isimlerinden birisi olarak Bandırma Vapuru'nda Gazi Mustafa Kemal'in hemen yanı başında yer aldığının belirtildiği kitapta şu bilgilere yer verildi:

"Feyzioğlu, 1. Dünya Savaşı'nda birinci tabur tabipliği ve kolordu baştabip muavinliği görevleriyle Çanakkale Savaşlarına katılmış daha sonra Diyarbakır, Silvan, Apakçur ve Halep harekat ve harp sahalarında çalışmıştır. Feyzioğlu, yaşamının büyük bölümünü cepheden cepheye koşarak Mustafa Kemal ile birlikte harp meydanlarında geçirmiştir. Anafartalar Muharebesinde Mustafa Kemal Paşa'nın karargahına katılmış ulusal mücadelenin bitimine kadar O'nun yanında yer almıştır. Çalışma hayatına son noktayı koyduktan sonra ölümüne kadar Kayseri'nin Muammer Bey Mahallesi'ndeki evinde (Orduevi arkası- Eski Müselles Bahçenin karşısı) yaşayan Atatürk'ün doktoru Behçet Adil Feyzioğlu, 6 Nisan 1976 yılında İstanbul'da vefat etmiş ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmiştir. Bandırma Vapuru'ndaki iki Kayseriliden birisi olan ve ulusal kurtuluş mücadelesindeki kahramanlıkları yanında, Atatürk'ün doktoru olarak tanınan Dr. Behçet Adil Feyzioğlu'nun hayatı çok sayıda tarihçi tarafından araştırılmaktadır."

Şahin'in kitabının önümüzdeki günlerde yayımlanacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title