Haberler

Bandırma Vapuru Maketi - Fener Alayı - Edirne

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Edirne'de düzenlenen fener alayı kortejinde, sekiz metre uzunluğunda Bandırma Vapuru maketinden detaylar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Edirne'de düzenlenen fener alayı kortejinde, sekiz metre uzunluğunda Bandırma Vapuru maketi de yer aldı Edirne'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Edirne'de düzenlenen fener alayı kortejinde, sekiz metre uzunluğunda Bandırma Vapuru maketinden detaylar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Edirne'de düzenlenen fener alayı kortejinde, sekiz metre uzunluğunda Bandırma Vapuru maketi de yer aldı

Edirne'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

Talatpaşa Caddesi'de toplanan, aralarında CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da bulunduğu ellerinde Atatürk fotoğrafları, Türk bayrağı ve fener taşıyan grup, Atatürk Anıtına doğru yürüdü.

Kortejde ayrıca sekiz metrelik Bandırma Vapuru maketi de yer aldı.

Trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önüne gelen kortej, burada Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Belediye Başkanı Gürkan, yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta cumhuriyetin kurtuluş meşalesini yaktığını belirtti.

Emperyalizme karşı başkaldırının 19 Mayıs'ta başladığını ifade eden Gürkan, "Bugün egemenliğin padişahlıktan alınıp halka verildiği gün, kutlu olsun. Bugün gururluyuz, sevinçliyiz, mutluyuz, onurluyuz ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini, ışığını, heyecanını Türkiye Cumhuriyeti'yle beraber ilelebet payidar kılacağımızı Edirne'den onun huzurundan bir kez daha tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya haykırıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Bandırma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title