Haberler

Bandırma Ro-Ro Terminalinin Kapasitesi Artırılacak

Çelebi Bandırma Ticaret Müdürü Ali Şenel, terminalin 650 araçlık taşıma kapasitesinin bine çıkarılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, taşımacılığın kara yollarından, deniz yoluna kaydırılan her ağır vasıtanın trafiğin daha hızlı ve sağlıklı sürmesini sağladığını anımsattı.

Özellikle ağır vasıta araçlarının karıştığı trafik kazalarının önüne, alternatif çözümler yaratılarak, deniz servislerinin de içinde olduğu kombine taşımacılığın yaygınlaştırılması ile geçilebileceğini düşündüklerini ifade eden Şenel, "Bu kapsamda Ro-Ro terminalimizin 650 olan araç taşıma kapasitesinin bine çıkarılması çalışmalara başladık" dedi.

Çelebi Bandırma Limanı'ndan 10 ayrı hatta, 12 adet Ro-Ro gemisi tarafından İstanbul Ambarlı, Marmara Ereğli'si ve Tekirdağ'a her gün 650 aracın taşındığını bilerten Şenel, şunları kaydetti:

"Bandırma Limanı'ndan her gece karşılıklı olmak üzere İstanbul-Ambarlı Limanı'na 6 gemi ile 10 sefer, Tekirdağ Limanı'na 3 gemi ile 3 sefer, Marmara Ereğlisi'ne de 2 gemi ile 2 sefer yapılıyor. Gerçekleşen seferlerde, Ege Bölgesi'ndeki tesislerden İstanbul ve Tekirdağ organize sanayi bölgelerine ham madde taşımalarının yanı sıra bahse konu sanayi bölgelerinden Anadolu'ya sevk edilen mamul madde taşımaları ve Trakya Bölgesi'ndeki zahirecilerin ürünlerinin iç piyasada değerlendirilmek üzere Anadolu'ya taşıyoruz." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Bandırma Tekirdağ İstanbul Çelebi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title