Haberler

Bandırma'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yılı Kutlandı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kaymakam Ali Mantı, Garnizon Komutanı ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Murat Suat Semiz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende, günün anlam ve önemine dair konuşmayı Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Mirza, her yıl 17 Eylül tarihinde yapılan kutlama törenlerinde ilçe halkının bir kez daha göğsünün kabardığını söyledi.

Mirza, "Bu tarihte bizim yüreğimiz bir başka çarpıyor. 17 Eylül'de Bandırma'da atılan son kurşun, Ayyıldız Tepe'de yaşanan şiddetli çarpışmalarda ne yorgunluk, ne yağmur gibi yağan mermi, ne de körfezdeki düşman gemilerinden atılan toplar askerlerimiz için önemli değildi. Önemli olan tek şey, ne pahasına olursa olsun vatanının kurtulmasıydı. 61. Alay Komutanı Yarbay Vecihi Bey ve Hücum Tabur Komutanı Binbaşı Süleyman Bey başta olmak üzere 80 askerimiz bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşmıştır" diye konuştu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, tarihte yaşananların bugün farklı senaryolarla Türkiye'nin komşu ülkelerinde yaşandığına dikkat çekti. Asker kıyafeti giydirilen bir buçuk yaşındaki Duru Aslan, protokol mensuplarının ilgi odağı oldu. Okunan şiir ve folklor gösterileriyle tören sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Dursun Namık Havutça Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

title