Haberler

Bandırma Mehterle Uğurlanıp, Kasa Kasa Balıkla Döndüler

Balıkesır'in Erdek İlçesi'nde, av yasağının sona ermesiyle mehter takımının gösterisi ve dualarla uğurlanan balıkçılar, sabahın ilk ışıklarıyla Bandırma haline kasa kasa balıklarla döndüler.

Balıkesır'in Erdek İlçesi'nde, av yasağının sona ermesiyle mehter takımının gösterisi ve dualarla uğurlanan balıkçılar, sabahın ilk ışıklarıyla Bandırma haline kasa kasa balıklarla döndüler. Hale ilk gelen teknedeki 200 kasa hamsi, kasası 100 liradan satıldı. Av yasağının sona ermesi nedeniyle Erdek'in balıkçı mahallesi olan Çakıl'da tören düzenlendi. Törene Ak Parti Milletvekili Sema Kırcı, CHP Milletvekilleri Ahmet Akın ve Namık Havutça, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ve kalabalık bir davetli topluğu katıldı.

Törende konuşan Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Çakıl'ın, bölgenin en büyük balıkçılık merkezi olduğunu belirterek, balıkçılığın sürdürülebilir olması için kontrollü avlanma ve av yasaklarına uymanın önemini vurguladı.

Mehter takımının gösterisi ve yeni av sezonunun sembolik kurdelesi dualar eşliğinde kesilerek balıkçı tekneleri mavi sulara uğurlandı.

BALIKLA DÖNDÜLER

Törenle denize açılan balıkçı tekneleri sabahın ilk ışıklarıyla Bandırma'daki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Bandırma Hali'ne kasa kasa balıkla döndüler. Hale sabah 04.20'de gelen balıkçı teknesinin getirdiği 200 kasa hamsi satışa çıkarıldı ve kasası 100 liradan alıcı buldu.

Balık komisyoncularından Emin Gürel, hava koşulları nedeniyle az balık avlanabildiğini ve bu nedenle hamsi kasasının 100 liraya yükseldiğini belirtti.

Balıkesir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Nihat Işık da 'Hava muhalefeti nedeniyle az da olsa hamsilerimiz gelmeye başladı. Kasası 100 liradan sattık. Şimdi teknelerle sardalye, istavrit ve az miktarda palamut geldi. Herkese kazasız belasız av sezonu dinliyorum 'diye konuştu.

Hale gelen Palamut çifti 22,Tekir kasası 130,Mezgit kasası 50, Torik tane 30 liradan alıcı buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir AK Parti Bandırma Erdek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title