Haberler

Bandırma İlçe Belediye Başkanı Dursun Mirza Açıklaması

Bandırma İlçe Belediye Başkanı Dursun Mirza, Şirinçavuş Mahallesi’nde kurulması planlanan termik santralin vatandaşların ve çevre sağlığını ciddi şekilde kirleneceğini söyledi.

Bandırma İlçe Belediye Başkanı Dursun Mirza, Şirinçavuş Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santralin vatandaşların ve çevre sağlığını ciddi şekilde kirleneceğini söyledi.

Bandırma İlçe Belediye Başkanı Dursun Mirza, meclis üyeleriyle bir araya geldi. Kurulması planlanan termik santralin Bandırma'ya ve bölgesinin çevre sağlığını tehdit edeceğini dile getiren Başkan Mirza, "Termik santralde yılda 3 milyon 721 bin ton ithal kömür kullanılacak. Yardımcı yakıt olarak da doğal gaz kullanılacak. Kurulması planlanan santral Bandırma'ya 25 kilometre mesafededir. Şirinçavuş Mahallesine ise uzaklığı 500 metredir. Santralde kömür kullanımından dolayı yılda 550 bin ton uçucu kül, 30 bin ton taban külü ve 168 bin ton alçı taşı oluşumu söz konusu olacak. Termik santralin kurulmasıyla birlikte başta Şirinçavuş Mahallesi olmak üzere bölgesindeki diğer mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlığı ve çevre sağlığı, deniz, hava ve toprak ciddi şekilde kirlenecektir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bandırma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title