Haberler

Bandırma Gıda,tarım ve Hayvancılık Müdürü Uyar Açıklaması

Bandırma Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar, köy tavukçuluğunda yalancı tavuk vebası hastalığının kontrol ve eradikasyonu projesi kapsamında 9 bin 641 tavuğa kas ve göz aşısı yaptıklarını söyledi.

Bandırma Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar, köy tavukçuluğunda yalancı tavuk vebası hastalığının kontrol ve eradikasyonu projesi kapsamında 9 bin 641 tavuğa kas ve göz aşısı yaptıklarını söyledi.

Uygulama hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Uyar, "İlçede yalancı tavuk vebası hastalığına karşı 9 bin 641 köy tavuğu aşılandı. Aynı zamanda mahallelerde bulunan tavukları kayıt altına alarak beslenme ve yetiştirme şekilleri belirlendi. Proje altı pilot bölgede uygulanıyor. Bandırma Balıkesir genelinde projenin uygulandığı tek yerleşim yeridir. Pilot Bölge kapsamında bulunan diğer yerleşim yerleri ise Afyon-Başmakçı, Bolu-Dörtdivan, İzmir-Kemalpaşa ve Sakarya'nın Kaynarca ilçeleridir. Aşılama çalışmaları 2015 yılı içinde 3 aylık dönemler halinde devam edecektir" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title