Haberler

Bandırma Edincik'te Kuş Gribi Karantinası! Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Güncelleme:

Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce başlatılan incelemede kuş gribinin tespit edilmesi üzerine bölge karantina altına alındı. Kanatlı hayvan giriş-çıkışı yasaklandı.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne bağlı daha önce belde olan Edincik Mahallesi'nde Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce başlatılan incelemede kuş gribinin tespit edilmesi üzerine bölge karantina altına alındı.

4 AY İÇİNDE 40 BİNE YAKIN TAVUK TELEF OLDU

Bandırma'nın Edincik Mahallesi'nde 4 ay içinde 40 bine yakın tavuğun telef olması üzerine Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Telef olan tavuklardan alınan numuneler, bakanlığın İstanbul Pendik'te bulunan araştırma laboratuarına gönderilirken, olası kuş gribine karşı ölen tavuklar açılan kireçli kuyulara gömüldü.

YAPILAN İNCELEMEDE "KUŞ GRİBİ" SAPTANDI

Numunelerin gönderildiği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın İstanbul Pendik'te bulunan araştırma laboratuarındaki çalışmalar tamamlandı. Yapılan incelemelerden sonra tavukların toplu telef olmalarının nedeninin Kuş Gribi olduğu saptandı. Bu bilgi, İlçe Kaymakamı Ali Mantı'ya bildirildi. Konuyla ilgili dün açıklama yapan Kaymakam Ali Mantı, tavuk ölümlerinin yaşandığı tesislerde önlemlerin arttırıldığını, kanatlılarında itlaf edildiğini söyledi. Kaymakam Ali Mantı, şöyle dedi:

"Alınan numuneler incelenmek üzere Tarım Bakanlığının Pendik'te bulunan Veteriner Kontrol Enstitüsüne bağlı laboratuarına gönderildi. Yapılan incelemeler sonrasında kuş gribi vakasına rastlanıldı. Hastalığın görüldüğü işletmede her türlü kordon koruma tedbirleri alınmıştır. İtlaf ve imha işletmelerinden sonra temizlik işlemleri yapılmıştır. Ayrıca hastalık tespit edilen işletmenin yanında bulunan ve bulaşma riski bulunan başka işletmelerde bulunan kanatlı hayvanlarda itlaf edilmiştir."

KANATLI HAYVAN GİRİŞ VE ÇIKIŞI YASAKLANMIŞ

Kuş gribinin tespit edilmesi üzerine bölge karantina altına alınarak Edincik'e kanatlı hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Hastalığın bulunduğu bölgede hijyen ve dezenfeksiyon iki katına çıkartıldı. Giriş ve çıkışlar Balıkesir Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin kontrolünde yapılıyor. Çinge-Doğanpınar karayolunda ulaşım ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler tarafından kapatıldı. Bölgeye resmi araçlar haricinde araç alınmıyor. Kaymakamlık kuş gribinin tespit edildiği Edincik'te her türlü avcılığı da yasakladı.

Bandırma'da, kuş gribi ve sonrasında alınan önlemlerle birlikte telef olan tavuk sayısının yaklaşık 70 bin olduğu öne sürüldü. Bandırma'nın Edincik Mahallesi'nde 132 besihanede yılda yaklaşık 2.5 milyon tavuk yetiştiriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Bandırma Edincik Pendik Memur Yerel Sağlık Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500

Yorumlar (18)

RüzgarmobilWeb@haberler.com:

Bilal 36trilyona yeni gemi aldı, israile uçak benzini sarıyor. O uçaklarla filistinli çocuklar vuruluyor. Mitinglerde rabia işareti ile oy topladın, mursi hapse atıldı sesin çıkmıyor. İsrail için vize uygulanmıyor, filistin için en ağır vize koşulları uygulanıyor. Ahiretinizi yaktınız akpliler.

20
5
yanıtYanıtla
fenerol1907Mobil-ANDROID:

Keşke koyun gribi çıksa Akp barajın altında kalır Malum koyunlar partisi

10
6
yanıtYanıtla
inadına AKP:

Kafalarına gökten taş düşse bazı insanlar paranoya gibi AKP den bilecek. Bu yorumcular bizi zorla AKP Lİ yapıyor.

10
6
yanıtYanıtla
hkn:

chp paralelcidir paralelin bitirilişi yok edilişi için oylar akp ye millet

1
13
yanıtYanıtla
kbmobilWeb@haberler.com:

Aynen kanka bu sene kesin kararımı vermiştim bir daha akpye oy vermeyeceğim diye bbp verecektim ama işte boyle yorumcular milleti ötekileştirdimi aşağılayıcı yorumlar yazdıkları sürede inadına akp yapacak bişe yok bunlarda bu aşağılık kompleksi olduğu süre akp bunlara çök koyar çök ne 2023 nede 2071 yeter bunlara doymak nedir bilmeyene sonsuza kadar koymaya varsanız yorumu mu beğenin

6
7
yanıtYanıtla
BÌR DAKKAmobilWeb@haberler.com:

BU KUŞ GRÌBÌ KESÌN PARALELÌN ÌŞÌDÌR. HA HA HA HAA.

5
4
yanıtYanıtla
Ali cinarmobilWeb@haberler.com:

Kus gribi domuz gribi keneler tum bunlar biyolojik savastir bu savasi yapan israildir.

7
2
yanıtYanıtla
DEVLET BAHCELİ ASKERLİGİNİ BEDELLİ YAPMISmobilWeb@haberler.com:

Gecen gun param az oldugu icin tavuk doner yedim. Ama gece uyurken karnim cok agridi midem bulandi.

3
4
yanıtYanıtla
Tuncay güclümobilWeb@haberler.com:

sadece bir oyundur bu başka bir şey düşünemiyorum birde bizim basının eline düştüyse olmayan şey bile olur .basın basın başka bir şeydegildir

2
3
yanıtYanıtla
cbbb:

Süper karantinaymış, kimse de maske önlem için elbise bişey yok, sadece arabalara ilaç sık oldu bitti, yaz arama motoruna kuş gribi önlem diye bak görsellere de öğren nasıl oluyor bu işler diye, ama bize bişey olmaz tabi, arkadaşları ailesi sigaradan ölen Türk sigara devam ediyorsa burda mantık, bana bişey olmayacak İnşallah, ama nafile

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title