Haberler

Bandırma Devlet Hastanesi'ndeki Hastalar El İşi Kursu Açtı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Bandırma Devlet Hastanesi bünyesinde tedavi gören hastalar tarafından el işi sergisi açıldı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Bandırma Devlet Hastanesi bünyesinde tedavi gören hastalar tarafından el işi sergisi açıldı.

Bandırma Devlet Hastanesi ve ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve 6 ay süren kursta psikiyatri servisinde tedavi gören hastalar tarafından üretilen ürünler açılış töreni sonrasında sergilendi. Hastane toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, il Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Akdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Cancan, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Yöneticisi Hadi Serdar Yazıcı, iş ve uğraş terapisinin, sağlığı sürdürmek, patolojiyi düzeltmek ve azaltmak amacıyla, kişinin belirlenen aktivite ve görevlerde performansını düzeltme, güçlendirme ve artırmaya, adaptasyon ve üretkenlik için gerekli olan beceri ve fonksiyonları öğrenmeye katılımını sağlayan bir bilim ve sanat dalı olduğunu söyledi.

Fonksiyonel olarak yetersiz olan kişilerin, mümkün olduğunca toplumsal hayata katılımı ve bağımsız olmasının hastanın kendisi ve toplum için çok önemli olduğunu belirten Yazıcı, "İş ve Uğraşı Terapisi, trafik kazaları ve iş kazalarının giderek arttığı, çok genç yaştaki özürlülerin toplumdaki oranlarının hızla yükseldiği günümüz sanayi toplumlarında önemli bir dal olarak gelişimini sürdürmektedir" dedi.

Törende konuşan Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise, gerçekleştirilen çalışmanın toplumdaki akıl ve ruh sağlığı konusuna katkıda bulunmasından dolayı hastane çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, kendisinin bir çok sergi açılışına katıldığını ancak, hastane yöneticisi ve çalışanlarının burada bulunan hastaları bir hasta olarak görmek yerine bir insan olarak gördüğünü belirterek, "Burada hastaları bir insan olarak gören ve davranan hastane yönetimine teşekkür ederim" dedi.

Törende protokol üyelerine hastalar tarafından yapılan ve üzerinde Türk Bayrağı motifi bulunan tablolar hediye edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sedat Pekel Ali Mantı Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title