Haberler

Bandırma'dan Kısa Kısa

Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) Bandırma Şube Başkanı Bülent Aygün, Bulgaristan Parlamentosunun 1915 olaylarına ilişkin kararına tepki gösterdi.

Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) Bandırma Şube Başkanı Bülent Aygün, Bulgaristan Parlamentosunun 1915 olaylarına ilişkin kararına tepki gösterdi.

Aygün, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Bulgaristan Parlamentosunun Türkiye'nin bu tarihi konuda ortaya koyduğu insani ve somut açılımları görmezden geldiğini söyledi.

Söz konusu karardan Bulgaristan ve Türkiye ilişkilerinin olumsuz yönde etkileneceğini vurgulayan Aygün, şunları kaydetti:

"Bulgaristan'da aşırı milliyetçi, yabancı düşmanı, ırkçı ATAKA Partisinin girişimi sonucu, 24 Nisan 2015'de 1915 olaylarına ilişkin kararını açıklamıştır. Bu karar Türkiye'de yaşayan soydaşlarımızı derinden üzmüştür. Bizler 31 yıl önce Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza uygulanan soy kırımı unutmadık. Bulgaristan'da bulunan Türk ve Müslümanlara ait dini motifler yakılıp yıkılmış binlerce soydaşımız Türkiye'ye göç etmek zorunda kalmıştır. Tüm bu gerçekler göz önünde iken Bulgaristan Parlamentosunun 1915 olaylarına ilişkin kararı Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ikili ilişkileri olumsuz yönde etkiler."

- Kuşlar Yuvasız Kalmasın Kampanyası

Bandırma ilçesinde, "26'ncı Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali" kapsamında düzenlenen  "Kuşlar Yuvasız Kalmasın Kampanyası"na Şehit Mehmet Gönenç Lisesi öğrencileri, yaptıkları kuş yuvalarıyla katıldı.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın çok büyük ilgiyle karşılandığını ifade etti.

Doğal yaşamın bozulmasından kaynaklı kuşların yuva yapacak yerlerin azaldığına dikkati çeken Mirza, "Kuşcennetimiz doğa harikası, Avrupa A diploması olan dünya da ender bulunan bölgelerden biri. 256 kuş türü yaşıyor. Ayrıca bir dönem yok olmayla karşı karşıya kalmıştı. Onun yok olmasını engellemek için, orayı kurtarmak için bu festivali düzenliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler, yaptıkları yuvaları belirli alanlara yerleştirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Bandırma türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title