Haberler

Bandırma'dan Kısa Kısa

AK Parti, Onur'a yapılan saldırıyı kınadı.

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Kasapoğlu, yazılı açıklamasında, siyasetçilerin hür ve bağımsız olarak görevlerini yapabilmesi için gerekli yapısal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Güvenlik güçlerinin, Onur'a yapılan saldırıyı açıklığa kavuşturmasını beklediklerini vurgulayan Onur, "Bandırmalıların teveccühüne mazhar olup seçimle iş başına gelen, son derece saygın ve dürüst kişiliğine sahip Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. AK Parti Grubu olarak Ozan Onur'un yanındayız" ifadesini kullandı.

İlçede, 30 Nisan'da silahlı saldırıya uğrayan ve bacağından yaralanan Onur'un tedavisine, Bandırma Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.

Bandırma Denizcilik Fakültesine öğrenci alımı beklentisi

Balıkesir Üniversitesi Bandırma Denizcilik Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Oktay Öksüzler, 2009 yılında açılmasından bu yana öğrenci alınmayan fakülteye bu yıl öğrenci kabul edilebileceğini bildirdi.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığını da yürüten Öksüzler, gazetecilere yaptığı açıklamada, fakültenin öğrenci alarak öğretime başlayabilmesi için en az üç öğretim üyesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Türkiye'de sadece İstanbul ve İzmir'de Denizcilik Fakülteleri bulunduğu bilgisini veren Öksüzler, şunları kaydetti:

"Bu fakülteler için öğretim üyesi bulmak son derece zor. Öğrenci Yetiştirme Programı kapsamında bu fakültemiz için kendi öğretim üyelerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Buna paralel olarak fakültemiz için Yrd. Doç. Dr. Eyüp Aktepe'nin ataması yapıldı. Yrd. Doç. Dr. Alper Kılıç da doktorasını tamamlamak ve fakültemizin kadrosuna katılmak zorunda. Diğer arkadaşlarımızın da doktora çalışmaları sürüyor. Üçüncü öğretim üyemizin de atanmasının ardından fakültemiz öğretime başlayabilir. Önümüzdeki öğretim yılında Deniz İşletmeciliği Bölümünü, 30 öğrenci alarak açabiliriz. Bu bölüme, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de destek verecek."

Öksüzler, Denizcilik Fakültesinin tüm bölümleriyle hizmete girmesi durumunda Bandırma için büyük katkıları olacağına dikkati çekerek, "Bu fakültenin, simülasyonları, gemileri ve tersaneleriyle 10 milyonlarla ifade edilebilecek yatırımları gerektirdiğinden çok masraflı olduğu da tartışılmaz bir gerçektir" ifadesini kullandı.

Hakem ve gözlemcilere seminer

Balıkesir'de, futbol hakemi ve gözlemciler için nisan ayı semineri yapıldı.

Kız Meslek Lisesi Salonunda yapılan semineri, Türkiye Futbol Federasyonunun bölge eğitimcisi Aytekin Durmaz verdi.

Seminerde, Avrupa'dan seçilen bazı maçların klipleri eşliğinde katılımcılar bilgilendirildi.

Sezonun son semineri olan toplantıya, 180 dolayında futbol hakemi ve 61 gözlemci katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Bandırma Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title