Haberler

Bandırma'da Su Fiyatlarına Tepki

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki MHP İlçe Başkanı Karani Erkul, Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi’nin, artan su fiyatlarını düşürmemesi halinde eylem yapacaklarını açıkladı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki MHP İlçe Başkanı Karani Erkul, Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi'nin, artan su fiyatlarını düşürmemesi halinde eylem yapacaklarını açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından tanzim edilen su faturalarına tepki gösteren MHP Bandırma İlçe Teşkilatı Başkanı Karani Erkul, "355,53 TL'lik su tüketen bir işyeri, su tüketim bedeli dışında 8.47 bakım ücreti, 177,77 TL'de atık su bedeli ve 42.66 TL katma değer vergisinin ilave edilmesiyle birlikte 584,43 TL su tüketim bedeli ödemektedir. Konutlarda ise ayrıca su faturalarına tamir bedeli, çevre temizlik vergisi de yansıtılmaktadır. Bandırma, tonu 3.558 TL ile Balıkesir genelinde en pahalı suyu tüketen ilçedir. Bandırmalılar 30 Mart yerel seçimleri sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden su tüketim fiyatlarında düzenleme yapmasını beklerken gelen zamlarla adeta yıkılmışlardır" dedi.

MHP SU EYLEMİ YAPACAK

Başkan Karani Erkul, konuşmasının devamında, "Halkın su gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta yükümlü olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bunu paraya bağlayarak bu ihtiyaçları karlı sektör olarak gören şirketler gibi hareket etmektedir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi suyu yüksek fiyatta sattığı yetmezmiş gibi, tek bir hizmetten farklı adlar altında ilave paralar almaktadır. 355.53 TL'lik su tüketen bir iş yerinden 584.43 TL talep etmektedir. Buradan büyükşehir belediye başkanlığını uyarıyoruz. Bandırma'da su fiyatları makul seviyelere çekilmemesi halinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçe genelinde eylem yapma kararı almış bulunmaktayız. Vatandaşın cebinden elinizi çekin" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title