Haberler

Bandırma'da Su Eylemi

Bandırma ilçesinde bir grup, su zammını protesto etti.

Bandırma ilçesinde bir grup, su zammını protesto etti.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Bandırma Şube Şefliği önünde toplanan "Bandırma Ne diyor?" platformu üyeleri ve vatandaşlar adına açıklama yapan Ercan Akyazar, Balıkesir'in büyükşehir olmasından sonra kurulan BASKİ'nin gönderdiği su faturalarının yüksek olduğunu söyledi.

Akyazar, tükettikleri su bedelinin yarısı kadar atık su bedeli, sayaç okuma ve bakım ücreti alındığını dile getirerek, yapılan iyileştirmelere rağmen, kesilmiş faturaları ödemek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Diğer büyükşehirlerde olduğu gibi Balıkesir'de de su fiyatlarının il genelinde eşit olması gerektiğine dikkati çekti.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar, yanlarında getirdikleri atık su şişelerini BASKİ Bandırma Şube Şefliği önüne bıraktı, "büyükşehir istifa" şeklinde slogan attı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın da katıldığı eylem sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Havutça, pazartesi günü yapılacak BASKİ'nin toplantısında istedikleri iyileştirmelerin yapılması için vatandaşları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önünde pazar günü eylem yapmaya davet etti.

Yapılan açıklamaların ardından kalabalık, olaysız bir şekilde bina önünden ayrıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Namık Havutça Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title