Haberler

Bandırma'da Liman Tartışması

BALIKESİR'in, Bandırma İlçe Belediye Başkanı CHP'li Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Edip Uğur'un dün yaptığı basın toplantısında Hollandalı şirket Port Of Rotterdam ile Bandırma'da yapılması planlanan liman yatırımı için imzalanan 'iyi niyet' anlaşmasını...

BALIKESİR'in, Bandırma İlçe Belediye Başkanı CHP'li Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Edip Uğur'un dün yaptığı basın toplantısında Hollandalı şirket Port Of Rotterdam ile Bandırma'da yapılması planlanan liman yatırımı için imzalanan 'iyi niyet' anlaşmasını yırtmasını eleştirdi.

Bandırma'ya yapılacak limanla ilgili olarak Rotterdam Belediyesi ve Port Of Rotterdam firması ile görüşmelerin olduğunu hatırlatan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, iki kez sanayiciler ve Edip Uğur ile Rotterdam'a gidildiğini, bu ziyaretlerde iyi niyet anlaşması yapıldığını söyledi.

Mirza "Daha öncede söylediğim gibi bu boş bir anlaşma. Anlaşma bile değil. Buna imza atanlar için 'Karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, Liman modellerini incelemek, Liman modellerini derinlemesine incelemek, Sorumluluk ve hükümlülük taşımıyor' diyor. Kesin belgeler imzalama konusunda taahhüt ya da hükümlülük yaratmamaktadır diyor. Anlaşma dedikleri bu. İçeriğinde bağlayıcı olacak hiçbir şey yok. İyi niyet göstergesi olarak yapılmış bir şey. Bunu yırtmak ya da yırtmamak hiçbir şey ifade etmiyor. Onun için şov diyorum, Edip Bey'in bunu basın önünde yırtmasına. Bakıyorum ki, Bandırma AKP ilçe Başkanı Edip Bey ile aynı fikirde değil. Alp Bostancı, basına yaptığı açıklamada yaşanan krizi ticari ve ekonomik alana çekmek hiç bir şey ifade etmez diyor. Yani bu krizi ticari ve ekonomik alana çekmeyelim diyor" dedi.

1/100 binlik planda liman projesinin yapılmak istendiği alanın liman olarak işlenmiş olduğuna da dikkat çeken Mirza, çevreye duyarlı liman ve sanayi istediklerini aktardı. Mirza "Tek ve büyük bir liman ve Bandırma ve büyükşehirin denetimi altında olması gerektiğini düşünüyoruz. Oradan gelir elde edip, vatandaşlara yatırım yapmak istiyoruz. O amaçla biz görüşmelerimizde oraya bir liman yapılması konusunda Edip Bey ile mutabıkız" diye konuştu.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Mirza Balıkesir AK Parti Bandırma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title