Haberler

Bandırma'da Bin 20 Öğrencinin Yemeği Öğretmen Evi'nde Yapılıyor

İlçedeki 4 ilkokul ve ortaokul ile 11 lisede taşımalı sistemle eğitim gören bin 20 öğrencinin yemekleri Öğretmen Evi'nde pişirilip, okullarına dağıtılıyor

Bandırma'daki 4 ilkokul ile 11 lisede taşımalı sistemle eğitim gören bin 20 öğrencinin yemekleri, Öğretmen Evi'nde pişirilip, okullarına dağıtılıyor.

Öğretmen Evi Müdürü Murat Kaçar, yaptığı açıklamada, ücretleri Milli Eğitim Bakanlığından karşılanmak üzere taşımalı sistemle eğitim gören çocuklara ücretsiz yemek hizmeti sunduklarını söyledi.

Aksakal, Edincik, Ali Fahri İşeri, Şehit Bedir Karabıyık ilkokul ve ortaokulları ile 11 lisede taşımalı sisteme dahil olan bin 20 öğrencinin yemeklerinin Öğretmen Evi'nde hazırlandığını dile getiren Kaçar, "Yemekler, hizmet alımı yoluyla kiralanan araçla okullara dağıtılıyor. Öğrencilerimize Bakanlıktan gelen listeye göre düzenle beslenmelerine olanak sağlayan 3 çeşit yemek yapıyoruz" dedi.

Öğretmen Evi'nde kahvaltı ve öğle yemeğinin kişi başına 5 liradan sunulduğunu anlatan Kaçar, şunları kaydetti:

"Vergiye tabi olup, hiçbir muafiyeti olmaksızın çalışan Bandırma Öğretmen Evi, en büyük gelirini, bahçesinde ve salonlarında yaptırdığı düğün, nişan ve eğlencelerden sağlıyor. Kurumun büyük salondaki düğün ve nişanlardan, gününe göre 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında ücret alınıyor. 150 kişilik iç salondaki düğün ve nişanlar için ise fiyatlar bin 250 ile bin 600 lira arasında değişiyor."

Kendi yağıyla kavrulmaya çalışan bir kurum konumundaki Bandırma Öğretmen Evi'nin geçen yıl 56 bin lira kar ettiğini belirten Kaçar, bu yıl ise 100 bin liralık bir beklentilerinin olduğunu söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title