Haberler

Bandırma'da Bal Ormanı Çalışmaları

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, doğal bal kazanımlarını artırabilmek için çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, doğal bal kazanımlarını artırabilmek için çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Nişancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmara Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanındaki Marmara Adası Topağaç Mahallesi hudutlarında 667 dönüm bir arazide mevcut yapraklı türlerin yanına ek olarak türendi çeşidi, karaçalı, erguvan, keklik, türen akasya ve ıhlamur tarzında bir bal ormanı oluşturduklarını söyledi.

Baldaki özel yağı ve aromayı artırmayı amaçladıklarını belirten Nişancı, şunları kaydetti:

"Biyolojik özelliklerini arttırarak baldaki özel yağı, aromayı arttırıcı çalışmamız var. Daha öncede buna benzer bir bal ormanını Erdek'e bağlı Tatlısu Mahallesi'nde oluşturduk. O da yaklaşık 150 dönümlük bir arazi üzerinde bulunuyor. Erdek Kapıdağ Yarımadası zaten doğal olarak bir bal ormanı yapraklı türleriyle, ıhlamur ve kestanesiyle diğer türlerle beraber arıcıların rağbet gösterdiği önemli bir eko sistem. Bundan sonra da arıcılarımızın talepleri doğrultusunda su olmayan yerlere çeşme ve yol açılımı tarzında çalışmalar yapabiliriz. Yöremiz, flora olarak zengin, arıcılarımızın tercih ettiği ve kestane balının alındığı yöre."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bandırma Marmara Erdek Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title