Haberler

Bandırma Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye başkanı Dursun Mirza Başkanlığında toplandı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye başkanı Dursun Mirza Başkanlığında toplandı. Başkan Dursun Mirza, büyükşehire bağlanmalarının ardından üç ayda 6 milyon lira gelir kaybettiklerini açıkladı

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, göreve başlamalarının üzerinden geçen üç ayın değerlendirmesini yaptı.

Konuşmasında özellikle Balıkesir Belediyesinin, Büyükşehir Belediyesi (BŞB) statüsüne dönüştürülmesinden sonra bir takım sıkıntılar ile karşılaştıklarını ancak buna rağmen büyükşehir ile ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi. Mirza, Bandırma'nın da büyükşehire dahil olmasından sonra belediye gelirlerinin üç ay sonunda yaklaşık 6 milyon lira düştüğünü söyledi.

Başkan Mirza toplantıda, geçmişte belde olan ve ilçeye mahalle olarak bağlanan Aksakal ve Edincik beldelerinde yapılan çalışmalar hakkında da meclise bilgi verdi. Mirza, "Bu mahallelerimizde yürüyen hizmetlerin devamını sağladık. Çöplerini toplamaya başladık. İlaçlamalarını yaptık. Kent içersinde önemli projelerimiz var. Bu projelerimizi AB fonlarından yararlanarak tamamlayacağız. AB fonlarını yönlendiren insanlarla temas ediyoruz. Destek alma konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi" dedi.

Yerel seçimlerin ardından mazbatasını alarak görevi devralan ve bu esnada ilk emrini vererek pazaryerinin ihale sürecinin başlatılmasını isteyen Mirza, Pazaryeri ve tekel binası ile ilgili şartnamenin hazır olduğunu açıkladı.

İlçede yapılan sportif faaliyetlere katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyen Mirza, "Bandırmaspor'un kullanacağı otobüs alınacak, Bandırmaspor'a ve amatör kulüplere desteğimizi sürdüreceğiz. Bandırmanın güreş sporunda önde gelen isimlerinden Kara Ali Acar, Oğlu Hasan Acar ve torunu Sabri Acar'ın heykelleri Bandırma girişinde yerini alacak" diye konuştu.

Yapılan meclis toplantısında imar planlarında yapılması istenen değişiklik ile ilgili maddeler komisyona gönderilirken, belediyenin ihtiyacı olan iş makinalarının alımı için meclisten onay alındı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Dursun Dursun Mirza Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title