Haberler

Bandırma Başkan Özür Dileyince, Şikayetinden Vazgeçti

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde 25 yıl yaşadıktan sonra ölen Alman vatandaşı Peter Matthiessen, vasiyeti üzerine Erdek'te ilk kez oluşturulan Hıristiyan Mezarlığı'na defnedildi. Peter Matthiessen'in eşi Aysel Matthiessen, cenazenin defni sırasında destek istemek için gittiği Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay'ın kendisine ve eşine hakaret ettiğini öne sürdü. "Siz hangi duygularla gömülmek istersiniz?" diye soran Ay'ın, daha sonra istavroz işareti yaparak, "Ha de canım ha de canım, sizde böyle olmuşsunuz. Gömülecek, gömülecek kocan" dediğini öne süren Matthiessen, defin işlemlerinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma sonunda hakkında 'Hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Hulusi Ay'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada söz alan Aysel Matthiessen, "Onun bana ve eşime özür borcu var. Bizden özür dilerse kendisini affederim" dedi. Bunun üzerine Hulusu Ay, "Bu işin uzamasını istemiyorum. Hatam varsa özür dilerim" deyince açılan dava ilk duruşma sonunda bitti.

Bunun üzerine ölen eşinin mezarına giden Aysel Matthiessen, "Peter artık rahat uyu. Hulusi bey senden ve benden özür diledi. Ben hakkımı aldım. Davamda doğruydum. Sen rahat uyu bir tanem" dedi.

'ERDEK HAYRANIYDI'

Daha sonra DHA'ya açıklamalarda bulunan Aysel Matthiessen şunları anlattı:

"Peter Erdek hayranı bir kişiydi. Almanya'da Erdek'i gurur duyarak anlatıyordu. Birçok arkadaşı onun için Erdek'e geldi ve buradan ev aldılar. Eşim öldükten sonra vasiyetinin yerine getirilmesi için yanına çıktığım Hulusi bey bana, 'Başın sağ olsun' demediği gibi, garip garip sorular sorarak hem bana hem de ölen eşime hakaret etti. Canımı çok yaktı. Eşimi bakımsız araziye defnettik. Sonra çevre düzenlemesini biz yaptık. Hulusi bey bize böyle davranırken askerlerin bana, 'Aysel hanım siz eşinizi hiç merak etmeyin. Onun mezarını her gün suluyoruz' demeleri beni biraz rahatlattı."

Dava açmasındaki tek amacının Hulusi Ay'ın kendilerinden özür dilemesi olduğunu belirten Aysel Matthiessen, Ay'ın özründen sonra kendisine davayı geri çekmek kaldığını bunu da yaptığını açıkladı.

MEZAR TAŞINDA 'RUHUNA EL FATİHA' YAZIYOR

Hıristiyan Mezarlığı'nda defnettikleri eşinin mezarına koymak için yaptırdıkları mezar taşına görevlinin farkında olmadan 'Ruhuna El Fatiha' yazdığını, bunun da çok hoşuna gittiğini belirten Aysel Mattiessen, "O yazıyı görünce çok duygulandım. Değiştirmeyi hiç düşünmedim. Çünkü benim kocam dünya insanıydı. Her dinden insanlar onu seviyordu. Müslüman arkadaşları da çok fazlaydı. Mezarına gelen komşuları onun için dua okuyor. Buda benim hoşuma gidiyor" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Hulusu Ay ise davanın uzamaması için özür dilediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Peter Matthiessen Balıkesir Bandırma Erdek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title