Haberler

Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Günü

Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Günü'nün 24'üncüsü düzenlendi.

Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Günü'nün 24'üncüsü düzenlendi.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, okulda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi, Ankara'da mecliste yaşadıklarını anlattı.

İmam hatip okullarının aşama aşama geçirdiği evreleri anlatan Kırcı, asıl kalkınmanın günümüze rastladığına dikkati çekti.

Kırcı, Anadolu imam hatip okullarının açılmasının, müfredatlardaki değişimin ve öğrenci sayılarının arzu edilen sayıya ulaştığını belirterek, "Ama bu bize yetmez. Onların bu memlekette yapmış olduğu en büyük tahribat bizim İslam inancımıza yapmış oldukları tahribattır." dedi.

Kendisinin de aynı okuldan mezun olduğunu aktaran Kırcı, şöyle konuştu:

"Her şey yavaş yavaş oldu. Birden bire olmadı. Önce dedi ki onların sözüm ona hocaefendileri, 'okullara girerken başınızı açabilirsiniz.' Kur'an'da yazan bir emri ne olursa olsun kimsenin değiştirme hakkı olabilir mi? Olmaz. Ama açtılar. Sonra dedi ki 'namazınızı kılmaya bilirsiniz, oruç tutmayabilirsiniz, hatta içki içebilirsiniz.' Bu nasıl bir anlayıştır? Ama en sonunda ne oldu? 'Müslüman kardeşlerinize ateş açabilirsiniz' diye beyinlere girenler işte o gün silahlarını, tanklarını, toplarını, Müslüman kardeşlerinin üzerilerine acımadan sürebildiler. Tüm bunlara karşı ne yapacağız? İşte bir kez daha imam hatip okullarının kıymeti değeri ve önemi burada ortaya çıkıyor."

Kırcı, okullara sahip çıkacaklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ama sahip çıkmakla kalmayacağız. Bu okullarda okuyan gençlerimizi ziyaret ettiğim zaman sınıfın yüzde 80-90'ından yalnızca 'ilahiyat okumak istiyorum' cevabını almak istemiyorum. Elbet okuyacaklar ama bizim doktor olacak gençlere, iyi öğretmenlere, itikadı sağlam üniversitelere ihtiyacımız var."

Kaynak: AA / Güncel

Sema Kırcı Balıkesir AK Parti Bandırma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title