Haberler

Banaz'da 2 Dev Proje Başlıyor

Yıllardır yapımı yılan hikâyesine dönen Hamamboğazı’nda belediyenin yatırım yapması için gerekli olan Turizm Alanının Günübirlik Alana çevrilmesi işlemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanırken, Belediyeye tahsis işleminin ise Başbakanlık tarafından onaylandığı belirtildi.

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Hamamboğazı'nda belediyenin yatırım yapması için gerekli olan Turizm Alanının Günübirlik Alana çevrilmesi işlemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanırken, Belediyeye tahsis işleminin ise Başbakanlık tarafından onaylandığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı yaptığı açıklamada, seçim sürecindeki vaatlerinin en başında gelen Hamamboğazı Termal Tesislerinin yapılabilmesi için gerekli olan yer tahsis işleminin tamamlandığı ve mimari tesis projesinin de bittiği belirtti. Yapım ihalesinin ise Ağustos ayında gerçekleşeceği ve proje maliyetinin alan tahsis bedeli ile birlikte 10 milyon liraya ulaşabileceğini ifade eden Arpacı şöyle devam etti; "Proje Zafer Kalkınma Ajansı SOBEP Hibe Programı, Belediye öz kaynakları ve Banka Kredisi ile gerçekleştirilecek. Hamamboğazı' nı artık vaat aşamasından çıkartarak halkımızın rahatça kullanabileceği modern bir Günübirlik Tesis haline getirmek için bir yıllık çalışmamızın sonuna geldik. Bilindiği üzere Hamamboğazı'nda Belediyenin 1 metrekare bile arazisi yok iken 49.782,83 metre kare alana sahip oldu. Bu çalışma yaklaşık bir yıl sürdü ve Bakanlık tarafından onaylandı. Proje ekibimizde mimari proje çalışmalarına devam ederek bölgenin en modern ve kullanılabilir termal tesis projesini ortaya çıkardılar. Hamamboğazı'nda geçmişte kullanılan alana yapılacak olan tesisin kapalı alanı 4 bin metre kare ve bay bayan ayrı alanlardan oluşacak." Dedi.

Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Hamamboğazı'nın bu aşamalara gelmesinde büyük emekleri olan Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Valisi Seddar Yavuz ve diğer kişilere teşekkürlerini de sundu.

MEHMET ALTAY'DAN BANAZ'A İKİ GÜZEL HABER

Konuyla ilgili olarak eş zamanlı ayrı bir yerde açıklamada bulunan Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Banaz ilçesine iki güzel haberi olduğunu kaydederek, Hamamboğazı'nda termal tesisleri kurulmasının önünün açıldığını, Banaz ilçesine doğalgaz bağlanması için EPDK'dan gerekli onayın verildiğini duyurdu. AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Banaz ilçesinde bulunan ve yaklaşık 15 yıldır boşa akan termal suların, bundan sonra değerlendirileceğini açıkladı. Altay, bölgede bulunan 55 hektarlık alanın kendi girişimleriyle, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı'ndan tahsis onayının verildiğini açıkladı. Altay, Banaz İlçesi Doğalgaz Projesi ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) gerekli iznin çıktığını, Banaz ilçesinin bundan sonra doğalgaz ile ısınacağını kaydetti. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Altay Termal Banaz Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title