Haberler

Balyoz Soruşturmasında Tahliye

Albay Dursun Çiçek, 'Balyoz Planı' İddialarına İlişkin Sorgulandığı Savcılık Tarafından Serbest Bırakıldı.

'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' olarak bilinen ıslak imzalı belge davasının tutuklu sanığı ve söz konusu belgede imzası bulunan Albay Dursun Çiçek ile Kafes soruşturması kapsamında açılan davanın tutuklu sağını Albay Mücahit Erakyol, Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturmada sorgulandı. İki albay da savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Albaylar Dursun Çiçek ve Mücahit Erakyol, tutuklu bulundukları Hasdal Askeri Cezaevi'nden sabah saat 10.00'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Yaklaşık 1.5 saat adliyede kalan Çiçek'in savcı Ali Haydar, Erakyol'un ise Süleyman Pehlivan tarafından sorgulandığı öğrenildi. Balyoz kapsamında yer alan 'Suga eylem planı'nda adı geçtiği öne sürülen Çiçek'e bu yönde sorular sorulduğu belirtildi.

İki albay da savcılık sorgusunun ardından serbest bıkarıldı. Çiçek, Islak imzalı belge davasında, Erakyol da Kafes davasında tutuklu oldukları için tekrar Hasdal Askeri Cezaevi'ne götürüldü

ERGENEKON'DA TAHLİYE

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan yayıncı Hayri Bildik, avukatının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında hakkında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesince yakalama emri çıkartıldıktan sonra 3 Nisan 2010'da tutuklanan Hayri Bildik'in avukatı Arif Bildik, müvekkilinin tahliyesine ilişkin bir üst mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Bildik'in tahliye edilmesine karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title