Haberler

Balyoz Sanıklarının Yakınları Gölcük'te Buluştu

Balyoz davasında yargılanıp tutuklanan asker yakınları, Donanma Komutanlığının bulunduğu Gölcük'te bir araya geldi.

Balyoz davasında yargılanıp tutuklanan asker yakınları, Donanma Komutanlığının bulunduğu Gölcük'te bir araya geldi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 ile 20 yıl arasında hapis cezası verilerek tutuklanan askerlerin yakınları, 'Vardiya Bizde Platformu" adı altında Gölcük Anıt Park'ta bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Tümamiral Ali Semih Çetin'in eşi Nilüfer Çetin, tutuklamaların hukuksuz olduğunu, sanıklardan elde edilen delillerin sahte olduğunu belirterek eşi Ali Semih Çetin'in gönderdiği mektubu okudu. Daha sonra Tümamiral Ali Semih Çetin'in kızı Simay Çetin elindeki "Babamı Bekliyorum" pankartıyla babasının tutuklanmasının ardından yaşadıklarını anlattı. Psikolojik tedavi görmeye başladığını ifade eden Simay Çetin, babasının tutuklanmasını adaletsizlik olarak nitelendirdi.

Öte yandan Kurmay Albay Ercan İrençin'in kızı Pelin'in elinde bulunan, "Canım babamı istiyorum" pankartı ise eylemcileri duygulandırdı. Eylemciler davanın hukuksuz olduğunu belirtirken, bayramlarda ve özel günlerde çocuklarına yalan söylemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ayrıca eylemde konuşma yapan asker eşi Elvan Şenses ise gözyaşları içinde Donanma Komutanlığındaki diğer askerlerin de ileride aynı şeylerle karşılacağını savundu.

Açıklama sonrası dağılan grubun her cumartesi aynı yerde eylem yapacağı belirtildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Semih Çetin İstanbul Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title