Haberler

Balyoz Sanıklarına Hem Terfi Hem Zam

Güncelleme:

Genelkurmay, Balyoz'da hem terfi hem de maaş konusunda sancılı dönemler geçiren subaylar için düğmeye bastı ve sanıkları hem terfi ettirdi hem paralarını ödemeye başladı.

Balyoz davası nedeniyle terfi alamayan sanık subayların beraat sonrası jet hızıyla terfi ettirildiği ortaya çıktı. Genelkurmay, hem yargılama sürecinde subayların maaşlarından yapılan kesintileri hem de alamadıkları zamları da toplu olarak ödemeye başladı.

SANIKLARA MÜJDELİ HABER

Balyoz davasında beraat eden 293 sanık için Genelkurmay Başkanlığı'ndan müjdeli haber geldi. Genelkurmay, devlete maddi-manevi tazminat davası açmaya hazırlanan subayları jet hızıyla terfi ettirdi. Emekli ve muvazzaf subayların zararlarının giderilmesi için de geniş kapsamlı bir paket hazırlığına girişildi.

FAİZİYLE ÖDENİYOR

Halen görevde olan subaylardan cezaevi sürecinde terfi edemeyenler, beraat kararının kesinleştiği gün terfi ettirildi. Beraberinde hem emekliye ayrılanların, hem muvazzafların cezaevinde maaşlarından yapılan üçte bir oranındaki kesintiler de topluca ödenmeye başlandı. Ancak mevcut mevzuatta, birikmiş alacakların faizinin yanı sıra geriye yönelik rütbe maaş farklarının ödenebilmesine ilişkin bir düzenleme olmadığı için Genelkurmay Başkanlığı'nda bir çalışma başlatıldı.

EMEKLİ OLANALARA DA

Hazırlanacak kanun teklifi ile sırası geldiği halde cezaevinde olduğu için terfi edemeyenlerin terfisi o tarihten geçerli sayılıp, geriye yönelik maaş ve tazminatlarını alması sağlanacak. Aynı hak, terfisini alamadan emekli olanlara da tanınacak.

123 SUBAY FAYDALANACAK

Balyoz sanıklarının 123'ü muvazzaf subay olarak halen görev başında. 169'u ise dava sürerken kendi istekleriyle ya da YAŞ kararlarıyla emekliye ayrıldı. Davada bir tane de sivil memur sanıklar arasında bulunuyordu.

YURT DIŞINDA GÖREV İSTEYENLER GİDECEK

Dava öncesi yurt dışı daimi temsilcilik görevine gitmeye hak kazanan, ancak tutuklandığı için gidemeyen subaylar içinde Genelkurmay Başkanlığı beraat kararından sonra bir çözüm buldu. Bu subaylara haklarının kaybolmadığını bildirerek arzu ettikleri takdirde gönderilmek üzere boş olan yurt dışı daimi temsilciliklerden birini seçmelerini istedi.(Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Yaşam Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

Ziya:

asin hepsini. Niye besliyelimki?

1
3
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN TÜRK:

İNŞALLAH YIKILIR BU LAİK DEVLET

1
0
yanıtYanıtla
serik'liMobil-ANDROID:

yakışanı yapmışlar.

0
1
yanıtYanıtla
ANTEPLİ.V:

Bir hikaye uyduruldular adını da darbeci asker dediler basamakları onar anar çıktılar baktılar tutmadı hikayenin sonu paralel yapı bize oyun oynadı kandırıldı oldu

0
0
yanıtYanıtla
Halil çiftçiMobil-IOS:

hayırlısı inşallah değerli komutanlarımızın mağduriyetleri bir nebze olsun giderilmiş olur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title